Γρήγορη Περιήγηση

02-07-26 - 16:08
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Σε δημοπράτηση το έργο αποχέτευσης για Άγιο Στέφανο, Πευκόφυτο και Ραπεντώσα — Προϋπολογισμός 43,27εκ. ευρώ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 01/07/2026

Η ΕΥΔΑΠ προκήρυξε τον διαγωνισμό για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στον Δήμο Διονύσου, ένα έργο υποδομής μεγάλης κλίμακας που αφορά τη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου και τους οικισμούς Πευκόφυτου και Ραπεντώσας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 43,27 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (34,9 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2021-2027, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή». Η δημοπράτηση έχει προγραμματιστεί για τις 5 Αυγούστου 2026.

Αντικείμενο του έργου
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων σε τμήματα της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου καθώς και στους οικισμούς Ραπεντώσας και Πευκόφυτου. Στο αντικείμενο της εργολαβίας εντάσσονται επίσης:

🔹 Δέκα τρία αντλιοστάσια ακαθάρτων, εκ των οποίων τα επτά τυποποιημένα, μαζί με τους απαιτούμενους αγωγούς
🔹 Κατασκευή περίπου 3.700 ιδιωτικών συνδέσεων

Τα λύματα του δικτύου Αγίου Στεφάνου θα καταλήγουν στους κεντρικούς συλλεκτήρες της ΕΥΔΑΠ. Το δίκτυο του Πευκόφυτου θα συνδεθεί με το δίκτυο του Αγίου Στεφάνου, ενώ το δίκτυο της Ραπεντώσας θα συνδεθεί με το αντίστοιχο δίκτυο του Διονύσου.

Χρονοδιάγραμμα
Η διάρκεια κατασκευής του έργου έχει υπολογιστεί σε 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Εφόσον η σύμβαση υπογραφεί εντός του 2027, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2031, χωρίς να συνυπολογίζονται τυχόν καθυστερήσεις.

Ο Δήμος Διονύσου παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της διαδικασίας δημοπράτησης και θα ενημερώνει τους δημότες για κάθε επόμενο στάδιο του έργου.

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο