Γρήγορη Περιήγηση
Καλως ήρθατε στο ανανεωμένο site του Δήμου Διονύσου. Ο ιστότοπος είναι σε πιλοτική λειτουργία και αναβαθμίζεται συνεχώς.
22-03-23 - 12:13
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Χαιρετισμός Δημάρχου

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,
Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Διονύσου.
Εδώ έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για το σύνολο των δράσεων, πρωτοβουλιών και ενεργειών που πραγματοποιούνται στο Δήμο μας αλλά και να συμβάλετε στη διαμόρφωση των αποφάσεων, υποδεικνύοντάς μας τους τομείς εκείνους που η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να φροντίσει περισσότερο.
Η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την αισθητική όσο και λειτουργική αναβάθμιση της ιστοσελίδας αλλά και τη σταδιακή μετεξέλιξή της σε ένα διαδραστικό σύστημα εξελιγμένων ψηφιακών υπηρεσιών, θα είναι συνεχής.
Πιστεύουμε ότι η ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο είναι πολύτιμα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών, τη βελτίωση των δημοτικών υπηρεσιών, την ενίσχυση της διαφάνειας και την υποστήριξη διαδικασιών διαβούλευσης και συμμετοχής.
Με τη συμμετοχή όλων, φιλοδοξούμε να κάνουμε το Δήμο Διονύσου ακόμη καλύτερο, ένα Δήμο σύγχρονο, λειτουργικό και φιλικό, με επίκεντρο τον δημότη.

Γιάννης Καλαφατέλης
Δήμαρχος Διονύσου

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Γιάννης Καλαφατέλης ζει μόνιμα στο Κρυονέρι από το 1984. Είναι γιος του Άγγελου και της Σταματίας, παιδιών προσφύγων από τη Μικρά Ασία και είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα Παπαδοπούλου, με την οποία έχουν μια κόρη, την Αντωνέλα.
Σπούδασε Ηλεκτρονικός Βιομηχανικών Αυτοματισμών, ενώ επί σειρά ετών διετέλεσε στέλεχος σε μεγάλη ελληνική εταιρεία στον τομέα των πωλήσεων και των logistics.
Διαθέτει ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς ασχολείται με αυτήν ενεργά από το 1991, οπότε και εξελέγη για πρώτη φορά Κοινοτικός Σύμβουλος Κρυονερίου. Κατά τη διετία 1997-1998 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου, ενώ από το 1994 έως το 1998 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Προστασίας Πάρνηθας.
Από το 1999 και για 3 τετραετίες, διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου, με πλούσιο έργο τόσο στην ανάπτυξη και τη δημιουργία έργων υποδομών της περιοχής, όσο και στον κοινωνικό τομέα.
Στις 6 Ιουλίου 2010, εξελέγη επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» του νέου Δήμου Διονύσου, ο οποίος προέκυψε από τη συνένωση επτά πρώην Δήμων και Κοινοτήτων της Βόρειας Αττικής, μετά την ψήφιση του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 αναδείχτηκε με μεγάλη πλειοψηφία Δήμαρχος του «Καλλικρατικού» Δήμου Διονύσου, με θητεία έως και την 1η Σεπτεμβρίου του 2014.
Κατά την περίοδο της θητείας του οργανώθηκε από μηδενική βάση ο νέος Δήμος Διονύσου, που προέκυψε από τη συνένωση επτά πρώην Δήμων και Κοινοτήτων (Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Δροσιά, Διόνυσος, Κρυονέρι, Ροδόπολη, Σταμάτα).
Από το 2014 έως και το 2019 εργάστηκε στο Δήμο Νέου Ηρακλείου ως ειδικός σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος και υποδομών.
Διετέλεσε, ακόμη, Μέλος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής (2010-2014), Μέλος της Επιτροπής Θεσμών της ΤΕΔΚΝΑ (2006-2010), καθώς και Μέλος της Επιτροπής Θεσμών της ΠΕΔΑ (2014-2019).
Στις εκλογές του 2019 εξελέγη για δεύτερη φορά Δήμαρχος Διονύσου, με τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ διανύοντας συνολικά την 5η θητεία του στην Αυτοδιοίκηση.
Υπήρξε αθλητής της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ. Περιστερίου ενώ και σήμερα συνεχίζει να ασχολείται ερασιτεχνικά με το μπάσκετ.
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο