Γρήγορη Περιήγηση

15-07-24 - 05:23
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Ο Δήμος Διονύσου εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα πυροπροστασίας του «Πράσινου Ταμείου»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 28/06/2024

Ο Δήμος Διονύσου συμπεριλαμβάνεται στους Δήμους, που εντάχθηκαν άμεσα στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα πυροπροστασίας του «Πράσινου Ταμείου»...

Ύστερα από απόφαση του «Πράσινου Ταμείου», εγκρίθηκε η πρόταση χρηματοδότησης του Δήμου Διονύσου «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στο Δήμο Διονύσου» στο πρόγραμμα «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» στον Άξονα Προτεραιότητας 6, που αφορά στην «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ α΄ βαθμού με περιαστικά δάση».

Ο Δήμος Διονύσου θα χρηματοδοτηθεί έως του ποσού των 300.000 ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εσωτερικών, αντιλαμβανόμενο πλήρως τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο Δήμος, ενέκρινε ποσό ύψους 50χιλ. ευρώ για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.

«Η νέα Δημοτική Αρχή δίδει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας», ανέφερε η Δήμαρχος Διονύσου, Κ. Μαϊχόσογλου και επισήμανε:

«Έχουμε, ήδη, σχεδιάσει και προχωρούμε τάχιστα στην υλοποίηση ενεργειών, με στόχο τη δημιουργία, την επάνδρωση και τη λειτουργία του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, το οποίο δεν υπήρχε έως και σήμερα.

Πρωταρχικός στόχος είναι η ενίσχυση της πυροπροστασίας στις επτά περιοχές του Δήμου Διονύσου και η προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και βεβαίως του φυσικού περιβάλλοντος.

Η νέα Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να διεκδικεί πόρους και να αξιοποιεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο προς όφελος των δημοτών».

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο