Γρήγορη Περιήγηση

23-07-24 - 05:00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Συκάρειος Δρόμος 2024

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17/06/2024

Ο Δήμος Διονύσου διοργάνωσε χθες Κυριακή για δεύτερη χρονιά τον Συκάρειο Δρόμο Διονύσου, που αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για την τοπική όσο και την αθλητική κοινότητα και προσέλκυσε πλήθος κόσμου απ’ όλες τις ηλικίες. Αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι οι συμμετοχές αυξήθηκαν κατά 100 συγκριτικά με την περασμένη χρονιά...

Τόσο οι δρομείς όσο και οι παρευρισκόμενοι τίμησαν τον συνδημότη μας, Αντώνη Συκάρη, τον σπουδαίο Έλληνα ορειβάτη, ο οποίος στις 12 Απριλίου 2022, και αφού λίγες ώρες πριν είχε κατακτήσει την κορυφή του  Dhaulagiri, απεβίωσε καθώς βρισκόταν στα 7.400 μέτρα.

Η εκκίνηση δόθηκε στην περιοχή του Κρυονερίου και οι δρομείς κατευθύνθηκαν προς την Βαρυμπόμπη, στον περιβάλλοντα χώρο των πρώην ανακτόρων Τατοΐου, ενώ κινήθηκαν σε χωμάτινους δρόμους. Η συγκεκριμένη διαδρομή ήταν η αγαπημένη του Αντώνη Συκάρη, καθώς σε εκείνη την τοποθεσία έκανε την προετοιμασία του πριν αναχωρήσει για τα βουνά των Ιμαλάϊων.

Διεξήχθησαν δύο δρομικοί αγώνες αποστάσεων 15χλμ. για όσους τρέχουν συστηματικά και αγαπούν το τρέξιμο στο βουνό, 5χλμ. για όσους απλά αθλούνται ή βαδίζουν και ήθελαν ν’ απολαύσουν τη φύση του Κρυονερίου καθώς και  αγώνα 1χλμ. για παιδιά.

Ο αγώνας εντασσόταν στο πρόγραμμα «BE ACTIVE» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τους εθελοντές μας, τους χορηγούς μας και τον Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Κρυονεριου (ΣΠΠΕΚ).

Ο αγώνας δρόμου του Δήμου μας δεν ήταν, απλώς, μια αθλητική δράση, αλλά και μια ευκαιρία για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή και έδειξε ότι η τοπική κοινωνία στηρίζει τις πρωτοβουλίες που προάγουν την υγεία και την ευεξία. Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται για τη συνέχιση παρόμοιων δράσεων που όχι, μόνο προάγουν τον αθλητισμό αλλά και ενισχύουν τη συμμετοχικότητα.

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο