Γρήγορη Περιήγηση

01-05-24 - 22:45
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 18/04/2024

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών σκύλου / γάτας που καθορίζονται στον νέο νόμο Ν. 4830/21 που αφορά το «Νέο Πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις».
ΦΕΚ.203/ Β Τεύχος/27-1-2022 Καθορισμός Όρων Λειτουργίας Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς.
Με την πρόσφατη έναρξη της λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς αρχίζει η αυστηρή από μέρους της πολιτείας εφαρμογή του νόμου 4830/2021.
Ενημερώνουμε τους κατοίκους Δήμου Διονύσου για τις ενέργειες που υποχρεούνται να προβούν για υπεύθυνη ιδιοκτησία και αποφυγή προστίμων:
1. Το ζώο ή ζώα που είναι στην κηδεμονία τους να φέρουν ηλεκτρονική σήμανση (microchip). Το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου πρέπει να αποστέλλεται στο δήμο.
2. Να βεβαιωθούν, από τον κτηνίατρό τους, ότι τα ζώα τους εμφανίζονται στο ΕΜΖΣ.
3. Οι κηδεμόνες ενήλικων ζώων πρέπει να επιλέξουν ή την στείρωση, ή την αποστολή DNA στο ΕΦΑΓΥΖΣ (Εργαστήριο Φύλαξης & Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς).
Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης αρνείται να στειρώσει το ζώο του, ή δεν αποστείλει δείγμα γενετικού υλικού (DNA) στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς, του επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Σε παράλειψη σήμανσης (τσιπ) του ζώου, επιβάλλεται πρόστιμο 300 €.
Είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση κάθε σκύλου και γάτας. Ο ιδιοκτήτης ή ο ανάδοχος του ζώου συντροφιάς (σκύλου ή γάτας) είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τον κτηνίατρο ή τον αρμόδιο υπάλληλο του δήμου, για τη μεταβολή των στοιχείων που έχουν καταχωρισθεί στο ΕΜΖΣ, και αφορούν είτε τον ίδιο (όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου ισοδύναμου δημοσίου εγγράφου) είτε το ζώο συντροφιάς, το αργότερο εντός προθεσμίας 10 εργασίμων ημερών από τη μεταβολή.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΣΑΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ.

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο