Γρήγορη Περιήγηση

27-04-24 - 15:06
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Στο κανάλι της Βουλής προβλήθηκε η ταινία των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Στεφάνου!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 11/03/2024

Εξαιρετική η ταινία που δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Στεφάνου, η οποία προβλήθηκε το περασμένο Σάββατο από το κανάλι της Βουλής…

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ2' τμήματος του σχολείου, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, κας. Αλίκης Βλαχοδημητροπούλου, κας. Νάνσυς Φιλιππαίου και κας. Πηνελόπης Καλουμέρη δημιούργησαν ταινία μικρού μήκους, σε μουσική σύνθεση της εκπαιδευτικού μουσικής, κας. Κικής Φλώρου.

Ο τίτλος της ταινίας είναι «Μένουμε ασφαλείς», με τους μαθητές και μαθήτριες να δίδουν ιδιαίτερο βάρος στο θέμα της ασφαλούς διάβασης στις ισόπεδες διαβάσεις τρένων, δεδομένου ότι το εν λόγω σχολείο γειτνιάζει με το σιδηροδρομικό σταθμό του Αγίου Στεφάνου.

Κατόπιν, οι δημιουργοί και οι συντελεστές (μικροί και μεγάλοι), συμμετείχαν με επιτυχία στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα», που διοργάνωσε το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Η συμμετοχή του 2ου ΔΣ Αγίου Στεφάνου ήταν εξαιρετική, με αποτέλεσμα να κατακτηθεί η 2η θέση πανελληνίως στην κατηγορία «Ταινία».

 

Η Τελετή Βράβευσης του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος (ΕΒΕ) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023.

Την Τελετή Βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους και απένειμαν βραβεία οι: η Κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου  Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η Κυρία Αλεξοπούλου Χριστίνα - Πρόεδρος Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας – Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για θέματα Μεταφορών, ο Κύριος Μακάριος Λαζαρίδης - Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, η Κυρία Ράνια Θρασκιά  Βουλευτής Α' Θεσσαλονικής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας ,η Κυρία Μόνικα Καραμαλάκου- Λάππα – Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΥΠΑΙΘA), η Κυρία Ειρήνη Παυλάκου - Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια - Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), η Κυρία Ρεβέκκα Τούτουζα - Εκπρόσωπος της Γενικής Διευθύντριας, κυρίας Ελίνας Παπασπυροπούλου – Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος - ΕΑΕΕ , ο Κύριος Ροδιανός Αντωνακόπουλος- Διευθύνων Σύμβουλος των «Νέα Οδός» & «Κεντρική Οδός» Α.Ε. και ο Κύριος Παναγιώτης Παπανικόλας - Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπία Οδός.

Θερμά συγχαρητήρια σε μικρούς και μεγάλους, καθώς με τη δημιουργία τους συνέβαλαν τα μέγιστα στη διάδοση του καίριου ζητήματος της ορθής συμπεριφοράς των παιδιών στις ισόπεδες διαβάσεις τρένων, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασαν ένα υπέροχο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα…

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επιλογές Σελίδας

Αντιγραφή Συνδέσμου Σελίδας
Κοινοποιηση
[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο