Γρήγορη Περιήγηση

27-04-24 - 11:14
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Η εκδήλωση για τη σημασία της 8ης Μαρτίου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15/03/2024

Μια εξαιρετική εκδήλωση συνδιοργανώθηκε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας από τις Αντιδημαρχίες Πολιτισμού και Κοινωνικών Υπηρεσιών και την Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς...

Ως κεντρικό θέμα είχε το ζήτημα της γυναικείας κακοποίησης μέσα από την τέχνη, τη θρησκεία και την ψυχανάλυση.

Συντονίστρια στην εκδήλωση ήταν η τοπική σύμβουλος Δροσιάς και υπεύθυνη, σε συνεργασία με τον κ. Π. Βαλλιάνο για τις θεατρικές ομάδες της πόλης, κα. Αφρ. Σφαιροπούλου. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Δρ. Σπ. Αθανασοπούλου - Κυπρίου, η οποία γνωστοποίησε τα ποσοτικά στοιχεία για τα περιστατικά και τις περιπτώσεις κακοποίησης γυναικών, βασιζόμενα στην έκθεση του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρευρέθηκε στο πάνελ και η κα. Κ. Λεκάκου, εκπροσωπώντας την ομάδα Πολιτισμού της Δροσιάς, ενώ βραβεύθηκε η συντοπίτισσα μεσόφωνος, κα. Κ. Μορφονιού, ερμηνεύτρια της Όπερας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών κα. Λ. Νούση και Πολιτικής Προστασίας, κ. Γ. Τραϊφόρος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων.

«Η Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί τους αγώνες του γυναικείου κινήματος ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης», ανέφερε η Δήμαρχος Διονύσου, κα. Κ. Μαϊχόσογλου και κατέληξε: «Αναδεικνύουμε το θέμα της κακοποίησης των γυναικών και στεκόμαστε όλοι μας απέναντι σε πρακτικές που έρχονται από το παρελθόν. Απέναντι σε κάθε μορφή βίας είτε λεκτικής είτε σωματικής, και πάντα ενωμένες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επιλογές Σελίδας

Αντιγραφή Συνδέσμου Σελίδας
Κοινοποιηση
[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο