Γρήγορη Περιήγηση

27-04-24 - 09:02
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Ο Δήμος Διονύσου στο σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον των Θυρίδων του gov.gr

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 26/03/2024

Ενεργοποιήθηκε από τις 13/3/2024 η παραγωγική λειτουργία θυρίδων του gov.gr για το Δήμο Διονύσου από την Υπηρεσία Συντονισμού Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης...

Συγκεκριμένα, οι ψηφιακές θυρίδες που έχουν ενεργοποιηθεί είναι οι:

  • Θυρίδα Δημοτολογίου που εκδίδει δημοτολογικά πιστοποιητικά / βεβαιώσεις και υποδέχεται αιτήσεις πολιτών.
  • Θυρίδα Ληξιαρχείου που εκδίδει Ληξιαρχικά έγγραφα και υποδέχεται αιτήσεις πολιτών.
  • Θυρίδα Κοινωνικών Δομών που εκδίδει Ευρωπαϊκά Πιστοποιητικά Covid-19 εμβολιασμού.

Το σύνολο των αιτήσεων που μπορεί να αναζητήσει ο πολίτης στο gov.gr για τον Δήμο μας παρουσιάζεται πατώντας εδώ.

Ο σύνδεσμος μπορεί να αξιοποιηθεί και στην ιστοσελίδα μας, παρέχοντας έτσι και από εκεί στον πολίτη το νέο τρόπο ψηφιακής επικοινωνίας με τον Δήμο μας.

Στις απαντήσεις στον πολίτη δεν απαιτείται να υπογράφεται ιδιόχειρα το πιστοποιητικό/βεβαίωση/ληξιαρχική πράξη ή να φέρει την στρογγυλή σφραγίδα του Φορέα δεδομένου ότι με την ανάρτηση στην θυρίδα αποκτά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του gov.gr (Μοναδικό αριθμό επαλήθευσης, QR Code, Προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα). Τα έγγραφα αυτά γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από όλους τους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη καθώς και εξοικονόμηση εργασιακού χρόνου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη του αιτήματός τους από την αίτηση μέχρι τη διεκπεραίωσή του. Σημαντικά είναι και τα οφέλη και για τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς καταπολεμάται η γραφειοκρατία και μειώνεται σημαντικά η διακίνηση εγγράφων σε έντυπη μορφή.

Ποια είναι η διαδικασία

Ο Δημότης συνδέεται με τους κωδικούς Taxisnet και υποβάλλει την αίτηση ηλεκτρονικά στο Δήμο Διονύσου. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας το έγγραφο αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη, ο οποίος ταυτόχρονα ειδοποιείται με SMS και email ώστε να αποθηκεύσει ή να εκτυπώσει το έγγραφο μέσω του my.gov.gr. Το αντίγραφο ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (Κωδικός QR, Κωδικός ασφαλείας, Προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα) και μπορεί να προσκομιστεί για κάθε νόμιμη χρήση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επιλογές Σελίδας

Αντιγραφή Συνδέσμου Σελίδας
Κοινοποιηση
[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο