Γρήγορη Περιήγηση

27-04-24 - 13:37
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Μ. Φιλιππουπολίτου – Ειρ. Πατέλη: Οι πρόεδροι των συλλόγων Γυναικών μιλούν για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 08/03/2024

Η κα. Μαρουσώ Φιλιππουπολίτου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Στεφάνου και η κα. Ειρήνη Πατέλη, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κρυονερίου μιλούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Διονύσου (www.dionysos.gr) για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας...

Μ. Φιλιππουπολίτου: «Η Γυναίκα οφείλει να αγωνίζεται και να αποδεικνύει διαρκώς τις ικανότητές της»

Η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας  δεν είναι μια απλή επετειακή και «εορταστική» αναφορά αλλά αποτελεί την προσπάθεια για τη βελτίωση της θέσης των απανταχού γυναικών ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις ( παραβίαση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων, στέρηση εκπαίδευσης,  εξαναγκασμός σε σκληρή -χαμηλότερα ή και καθόλου αμειβόμενη- εργασία, επιβολή του γάμου σε νεαρά κορίτσια, έλλειψη φροντίδας για τη μητρότητα και την υγεία, σωματεμπορία, βιασμοί, αφαίρεση ζωής, οξυμμένη ενδοοικογενειακή βία ).

Συναπαιτούμενος ο διαρκής αγώνας  για την κατάργηση παράλληλα της ταξικής εκμετάλλευσης και της κοινωνικής καταπίεσης που αναπαράγουν και οξύνουν τέτοια προβλήματα.

Η σύγχρονη γυναίκα με τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να υπηρετήσει οφείλει να αγωνίζεται και να αποδεικνύει διαρκώς τις ικανότητές της σε έναν κόσμο όπου συνεχώς καλλιεργείται ο ατομικισμός και ο ανταγωνισμός.

Γι’ αυτό απαντά και αγωνίζεται με τη σωστή παιδεία και εκπαίδευση, την ενημέρωση, την ενσυναίσθηση, τη συνειδητοποίηση και την κινητοποίηση, με ανοιχτές τις «κεραίες» της στα κοινωνικά θέματα.  Με το άνοιγμα σε ιδέες και πράξεις με όραμα, με τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την αλληλεγγύη. Με σεβασμό στην ισότιμη διαπαιδαγώγηση των παιδιών για τη δημιουργία ελεύθερων και δημοκρατικά οργανωμένων κοινωνιών.

Μαρουσώ Φιλιππουπολίτου

Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Στεφάνου

 

Ειρ. Πατέλη: «Προνόμιο της Γυναίκας είναι να δίνει ζωή»

 

8 Μαρτίου "Ημέρα της γυναίκας"! Αυτή την ημέρα γιορτάζουμε το σύμβολο της κοινωνίας μας, γιορτάζουμε κάθε γυναίκα που υπάρχει, ζει και τολμά !!! Την Μάνα, σύζυγο, γιαγιά, εργαζόμενη, επιχειρηματία, πολιτικό και κάθε γυναίκα του πλανήτη που δίνει τον αγώνα της, την ψυχή της και την δύναμή της σε όλη την πλάση!!!! Χωρίς αυτήν τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο!!!!

Η γυναίκα καλύπτει όλο το φάσμα των συναισθημάτων, από το πάθος για ζωή, μέχρι την αγνότητα, προνόμιό της, να δίνει Ζωή. Είναι η αγάπη, η χαρά, η ευτυχία, η ομορφιά, η επιτυχία, η ελπίδα, η καλοσύνη και τόσα άλλα ακόμα!!!!Χρόνια Πολλά  σε όλες τις γυναίκες του κόσμου!!!

Πατέλη Ειρήνη

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κρυονερίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επιλογές Σελίδας

Αντιγραφή Συνδέσμου Σελίδας
Κοινοποιηση
[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο