Γρήγορη Περιήγηση

27-04-24 - 13:13
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Κ. Μαϊχόσογλου: «Στόχος η ανάπτυξη κοινωνικού κράτους με σεβασμό στον πολίτη»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 08/03/2024

Το δικό της ξεχωριστό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έστειλε η Δήμαρχος Διονύσου, κα. Κατερίνα Μαϊχόσογλου...

 

Αναλυτικά:

 

Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα με ξεχωριστή σημασία. Γιορτάζει η γυναίκα, η μάνα, η σύζυγος και η εργαζόμενη. Αποτελεί ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος, προκειμένου να αποκτήσουμε τις «αυτονόητες» ελευθερίες και τα δικαιώματα.

Είναι μια διαδρομή που ξεκινά με την απεργία των εργατριών της κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη το 1908 αλλά αναγνωρίζεται επίσημα και διεθνώς ως ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος , μόλις το  1975.

Παράλληλα, η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε σε όλα τα επίπεδα και συγκεκριμένα, ενάντια στην ανεργία, στη φτώχεια και την εκμετάλλευση αλλά και την περιθωριοποίηση. Στον καθημερινό αγώνα για μια αξιοπρεπή εργασία καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών μας. 

Στόχος μου από τη θέση της Δημάρχου Διονύσου είναι να συνεχίσω αδιάλειπτα ως μητέρα, ως σύζυγος, ως επιστήμονας και ως ενεργός πολίτης να διεκδικώ την κατοχύρωση της ισότητας των φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής. Στις μέρες μας ως ένα μεγάλο βαθμό αυτό έχει επιτευχθεί, παρ’ ότι έχουν παραμείνει ακόμα ορισμένα κατάλοιπα του παρελθόντος σε ένα μέρος της κοινωνίας.

Επιδίωξή μου είναι να συμβάλλω στην ανάπτυξη ενός κοινωνικού κράτους, που θα καταπολεμά τις διακρίσεις και θα σέβεται τον πολίτη και τις πανανθρώπινες αξίες. Να συνεισφέρω, επίσης, με όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για το αύριο του τόπου, έχοντας ως βασικά συστατικά την αξιοπρέπεια και το σεβασμό. Ν’ αναδεικνύω, τέλος, το σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση, δηλαδή, της κακοποίησης των γυναικών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επιλογές Σελίδας

Αντιγραφή Συνδέσμου Σελίδας
Κοινοποιηση
[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο