Γρήγορη Περιήγηση

29-04-24 - 22:25
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Η μείωση της εγκληματικότητας – παραβατικότητας συζητήθηκε μεταξύ του Δήμου Διονύσου και του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 03/04/2024

Το ζήτημα της αστυνόμευσης στις περιοχές του Δήμου Διονύσου, εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο με κλιμάκιο αξιωματούχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η Δήμαρχος Διονύσου, Κ. Μαϊχόσογλου, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και Δημ. Αστυνομίας, Ι. Τραϊφόρου, έθεσε το θέμα ενίσχυσης της ασφάλειας και μείωσης της παραβατικότητας.

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η δημιουργία μιας ασφαλής και λειτουργικής πόλης. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε παρουσίαση, καταγράφοντας λεπτομερώς τα σημεία παραβατικότητας. Παράλληλα, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα για τη μείωση της εγκληματικότητας, ενώ κατατέθηκαν πέντε προτάσεις με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των περιοχών μας.

Μεταξύ των αιτημάτων που διατυπώσαμε είναι η αύξηση του αστυνομικού δυναμικού και η υλοποίηση συχνότερων και πιο εστιασμένων περιπολιών σε σημεία που εντοπίζονται φαινόμενα βίας. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα πρόληψης και ενημέρωσης, καθώς και στοχευμένων δράσεων με τη συμμετοχή παιδιών και εφήβων.

Ο Αντιστράτηγος ε.α. και συνεργάτης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Γαλιάτσος, επισήμανε ότι «έχουμε ένα «εργαλείο» που λέγεται Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙΑΣ, που θα συμβάλει τα μέγιστα στο Δήμο Διονύσου. Κατά τις νυχτερινές ώρες, δε, στις περιοχές σας βρίσκεται περιπολικό απ’ άλλο αστυνομικό τμήμα. Μας απασχολεί έντονα το θέμα της παραβατικότητας των νέων αλλά και της οπαδικής βίας. Έχουμε και τη διάθεση αλλά και την αποτελεσματικότητα να σας βοηθήσουμε, όπως άλλωστε και στον τομέα της πολιτικής προστασίας».

Αναλυτικά τα όσα συζητήθηκαν:

Κ. Μαϊχόσογλου, Δήμαρχος Διονύσου: «Σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως που ανταποκριθήκατε άμεσα στο αίτημά μας για συνάντηση, με αποκλειστικό στόχο την ασφάλεια των δημοτών μας. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, δε, η παρουσία όλων σας, γεγονός που δείχνει την πρόθεση για ενίσχυση της ασφάλειας και δραστική μείωση της παραβατικότητας.

Εντός των προτάσεων που σας καταθέτουμε συμπεριλαμβάνονται η ενίσχυση του προσωπικού των δύο αστυνομικών τμημάτων, με τα οποία διατηρούμε άριστες σχέσεις, η αδιάλειπτη παρουσία των ομάδων ΔΙΑΣ - ΟΠΚΕ, ειδικότερα στα σημεία παραβατικότητας, η δημιουργία πεζών περιπολιών σε κεντρικά σημεία και πρωτίστως τις βραδινές ώρες, καθώς και ο τακτικός έλεγχος οχημάτων και οδηγών σε κεντρικούς οδούς».

Ι. Τραϊφόρος, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημ. Αστυνομίας: «Σας θέλουμε συμπαραστάτες στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών. Από την πλευρά μας, θα συνεισφέρουμε με τη Δημοτική Αστυνομία, αλλά και με την τοποθέτηση λαμπτήρων led σε σημεία μεγάλης επικινδυνότητας».

Ν. Νούσας, Διοικητής του Α.Τ. Αγίου Στεφάνου: «Η Δημοτική Αρχή είναι δίπλα μας και μας παρέχει κάθε βοήθεια και σε υλικό. Είναι γεγονός ότι διογκώνεται το πρόβλημα της παραβατικότητας των νέων, ενώ παρατηρούνται φαινόμενα διαρρήξεων και κλοπών από τις γιορτές και μετά. Προσπαθούμε να επιλύουμε άμεσα και αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι δημότες. Θεωρώ ότι, κυρίως, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το Α.Τ. χρειάζεται ενίσχυση προσωπικού, δεδομένης και της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού».

Ι. Μπαλατσός , Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αγ. Στεφάνου: «Αναφορικά με την εγκληματικότητα θεωρώ ότι έχει μειωθεί, όμως, η παραβατικότητα των νέων πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κοινωνικό θέμα. Αλλά και το τελευταίο έχει περιοριστεί, πλην των φθορών. Σε συνεργασία με τη Διευθύντρια Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής βγάζουμε σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον, μια περιπολία και μια ομάδα ΟΠΚΕ, η οποία παραμένει το τελευταίο χρονικό διάστημα μόνιμα στην περιοχή μας».

Ζ. Γύπαρη, Διευθύντρια Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής: «Σίγουρα, το γεγονός ότι πρόκειται για έναν αραιοκατοικημένο Δήμο με αλσύλλια και δάση δίνει ένα πλεονέκτημα στους δράστες. Η νέα ηγεσία έχει δει «ζεστά» το θέμα της αστυνόμευσης και θέλει να πατάξει την εγκληματικότητα. Θέλουμε να νιώθει ο δημότης ασφάλεια κι αυτό αποτελεί ύψιστο καθήκον μας. Έχουν αποτραπεί πολλές κλοπές, σε συνεργασία με τη ΔΙΑΣ. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ν’ αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα. Με χαροποίησε το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή διατηρεί αγαστή σχέση και συνεργασία με τα αστυνομικά τμήματα».

Ταξίαρχος Αλεξανδρόπουλος Π., Διευθυντής Βορειοανατολικής Αττικής: «Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τον Διοικητή του Α.Τ. κι αν χρειαστεί ενίσχυση, θα την παρέχουμε. Είμαστε στη διάθεσή σας και να γνωρίζετε ότι θα επέμβουμε άμεσα».

Κ. Σιδηροκαστρίτης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής στην ΔΙΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής: «Καθημερινά βγαίνει μια ομάδα και ελέγχει τις περιοχές του Δήμου. Παράλληλα, γίνονται και ειδικές δράσεις και με άλλες ομάδες (π.χ. Ο.Π.Κ.Ε.). Το μείγμα αστυνόμευσης νομίζω ότι έχει αποτρεπτικό ρόλο».

Θ. Χρονόπουλος: Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων ( Ο.Π.Κ.Ε.): «Στη Βορειοανατολική Αττική διαθέτουμε τέσσερις ομάδες και έχουμε ενισχύσει τις απογευματινές και τις πρώτες βραδινές. Έχουμε ξεκινήσει ένα σχεδιασμό αποκοπής της δυτικής πλευράς και είμαι βέβαιος ότι θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των κλοπών και των διαρρήξεων. Παρ’ ότι οι ενέργειες που πραγματοποιούμε δεν φαίνονται «δια γυμνού οφθαλμού», είμαι πεπεισμένος ότι θα επηρεάσει θετικά».

Υποστράτηγος Μιχαλόπουλος Γ. , Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος: «Στόχος μας είναι να νιώθετε ασφάλεια και θα το πετύχουμε. Θέλουμε να υπάρχει ενίσχυση προσωπικού έως το καλοκαίρι».

Ταξίαρχος Κωτσιόπουλος Α., Υποδιοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας  Αττικής: «Ο σχεδιασμός μας είναι η αποκοπή της δυτικής πλευράς. Έχουν γίνει σημαντικές συλλήψεις, στοιχείο που αποτρέπει. Στόχος μας είναι να υπάρχει αποτελεσματικότητα».

 

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο