Γρήγορη Περιήγηση

27-04-24 - 15:10
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Η Δήμαρχος στο νέο σχέδιο δράσης για τις πυρκαγιές

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/03/2024

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι η Δήμαρχος Διονύσου, κα. Κατερίνα Μαϊχόσογλου, προκειμένου να παραστεί στην παρουσίαση του νέου επιχειρησιακού δόγματος για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Πρωταρχικός στόχος, άλλωστε, για τη νέα Δημοτική Αρχή είναι η συντονισμένη και αδιάλειπτη δράση για την προετοιμασία της αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων, πολλώ δε μάλλον η θωράκιση του Δήμου μας. Είναι γεγονός ότι οι επιχειρησιακές ανάγκες, πλέον, έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, γεγονός που επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης.

Μια από τις διαφοροποιήσεις που τέθηκαν εστιάζεται στην καλύτερη αξιολόγηση του κινδύνου, με την παρουσία δυο, πλέον, πυροσβεστικών οχημάτων και ενός αξιωματικού της Πυροσβεστικής σε ενδεχόμενη εκδήλωσης πυρκαγιάς. Παράλληλη αλλά και αυτόματη θα είναι η κινητοποίηση και των εναέριων μέσων. Επιπροσθέτως, σημαντικό ρόλο στην κατάσβεση θα έχουν οι εθελοντές πυροσβέστες, οι οποίοι συμμετείχαν έως σήμερα σε δεύτερο χρόνο.

Αύριο το πρωί, εξάλλου, η Δήμαρχος Διονύσου θα συμμετάσχει στη σύσκεψη του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Θα επακολουθήσει συνάντηση των Δημάρχων με τον υπουργό, κ. Βασίλη Κικίλια, ώστε να συζητηθεί το θέμα συντονισμού της θωράκισης και προστασίας του Πεντελικού όρους εν' όψει της αντιπυρικής περιόδου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επιλογές Σελίδας

Αντιγραφή Συνδέσμου Σελίδας
Κοινοποιηση
[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο