Γρήγορη Περιήγηση

05-05-24 - 13:29
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

1ο Συμπόσιο Ποιητών Δήμου Διονύσου "Ανδρέας Εμπειρίκος"

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 26/02/2024

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Εθελοντισμού και Φιλοζωίας οργάνωσε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου την πρώτη της ανοιχτή εκδήλωση στον τομέα του Πολιτισμού…

Το 1ο Συμπόσιο Ποιητών Δήμου Διονύσου "Ανδρέας Εμπειρίκος", με τη συμμετοχή 24 δημοτών ποιητών προσέλκυσε πλήθος κόσμου στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου. Λίγο κρασί, μερικοί μεζέδες και αναψυκτικά δικαιολογούσαν τον τίτλο του Συμποσίου. Τους προσκεκλημένους καλωσόριζαν ο Θοδωρής Μακρής και η Ροδούλα Χαντζή, με υπέροχες μελωδίες σε κιθάρα και φλάουτο αντίστοιχα.

Η βραδιά άνοιξε με τον σύντομο χαιρετισμό του Αντιδημάρχου Γιώργου Κομνηνάκη, ο οποίος τόνισε "Πρόθεση της Αντιδημαρχίας είναι να αναδείξει την πρωτογενή παραγωγή Πολιτισμού στον Δήμο, μακριά από τα δολοφονικά δελτία ειδήσεων και την κατάθλιψη που μαστίζει τα σπίτια".

Η προβολή σύντομων τμημάτων ενός ντοκιμαντέρ για τον Ανδρέα Εμπειρίκο εισήγαγε τους θεατές στο κλίμα. Οι παρουσιαστές της εκδήλωσης Αντώνης Αμπαρτζίδης και Αφροδίτη Σφαιροπούλου καλούσαν αλφαβητικά τους ποιητές στη σκηνή, δίνοντας τους 3 λεπτά για να διαβάσουν επιλογές από το έργο τους, αφού πρώτα διάβαζαν ένα σύντομο βιογραφικό τους.

Ποιήματα για τον Έρωτα, τον Θάνατο, την Απώλεια, τη Φύση, την Μητέρα και πολλά άλλα θέματα ακούστηκαν επί περίπου 80 λεπτά. Κάθε ποιητής και ποιήτρια χειροκροτήθηκαν ενώ ορισμένοι εντυπωσίασαν.

Η βραδιά έκλεισε σε φιλικό κλίμα, με κουβέντα ανάμεσα στους δημιουργούς και αναμνηστικές φωτογραφίες.

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο