Γρήγορη Περιήγηση

28-05-24 - 17:48
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

«Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17/02/2015

 

 

Η Δημοτική Αρχή Διονύσου, με αφορμή πρόσφατο δελτίο τύπου της μείζονος μειοψηφίας, ενημερώνει τους δημότες για τα εξής:

Στην πρόσφατη κοπή της πίτας των εργαζομένων του Δήμου, ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης έκανε ένα συνοπτικό πεντάμηνο απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής. Αφού εξήρε τη μέχρι σήμερα προσπάθεια των εργαζομένων, τους ζήτησε να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις για να έχουν οι συνδημότες μας καλύτερες και περισσότερο αποτελεσματικές υπηρεσίες.  O κ. Ζαμάνης αναφέρθηκε σε 18 σημαντικά έργα που ξεκίνησαν και υλοποιούνται σε διάστημα μόνο πέντε μηνών, τα περισσότερα από τα οποία οι συμπολίτες μας περίμεναν επί μακρόν: ενοποίηση των δημοτικών τελών, έναρξη των εργασιών αποχέτευσης σε πέντε δημοτικές ενότητες, εξεύρεση πρόσθετων σημαντικών πόρων για το δήμο, μείωση των δαπανών για τα καύσιμα, βελτίωση και επέκταση του στόλου των οχημάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού και άλλα.

Μη μπορώντας να μειώσει τη σημασία των έργων της νέας Διοίκησης, ο κ. Καλαφατέλης ξεχνά ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και αναφέρει τα κάτωθι:

Ψέμα πρώτο : «Το Δεκέμβριο του 2014 τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων μειώθηκαν περισσότερο από 60% σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.»

H ΑΛΗΘΕΙΑ: Το Δεκέμβριο του 2014 τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων ήταν ακριβώς τα ίδια με τα δρομολόγια του Δεκεμβρίου 2013, με εξαίρεση τις 3-4 ημέρες του παγετού, που για λόγους ασφαλείας δεν πραγματοποιήθηκαν.

Ψέμα δεύτερο: «Το Δεκέμβριο του 2014 εκτελούσε δρομολόγια 1 Δημοτικό λεωφορείο αντί των 5 που εκτελούσαν το Δεκέμβριο του 2013.»

H ΑΛΗΘΕΙΑ: Η νέα Δημοτική Αρχή παρέλαβε σε λειτουργία μόνο τρία λεωφορεία, δεδομένου ότι τα άλλα δύο είναι ακινητοποιημένα εδώ και χρόνια, το ένα δε χρησιμεύει ως «αποθήκη ανταλλακτικών» για τα υπόλοιπα.  Ήδη έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για να επαναλειτουργήσει  και το τέταρτο Δημοτικό λεωφορείο.

Ψέμα τρίτο : «Το Δεκέμβριο του 2014 τα φορτηγά αποκομιδής κλαδιών, ο κλαδοφάγος και τα σκαπτικά μηχανήματα παρέμειναν στο μηχανοστάσιο του δήμου (περίπου 15 οχήματα).»

H ΑΛΗΘΕΙΑ: Το Δεκέμβριο του 2014 τα οχήματα του δήμου ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία (13 στα 15) σε πλήρη λειτουργία και δραστηριοποιούντο στο Δήμο μας, όπου το απαιτούσαν οι περιστάσεις. Επιπροσθέτως δε, τα μηχανήματα αποκομιδής έκαναν περισσότερα από το σύνηθες δρομολόγια το διήμερο 30-31/12, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων και της πτώσης πεύκων.

Ψέμα τέταρτο: «Ο στόλος των οχημάτων ήταν καταπονημένος επειδή ο κ. Ζαμάνης δεν υπερψήφιζε την επισκευή και συντήρησή του.»

H ΑΛΗΘΕΙΑ:  Αυτό που δεν υπερψήφιζε ο κ. Ζαμάνης ήταν τα εξωφρενικά ποσά που δαπανήθηκαν χωρίς αποτέλεσμα για τη συντήρηση των δημοτικών οχημάτων. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε την απελθούσα δημοτική αρχή να πληρώσει 900.000 ευρώ σε τρία χρόνια και τελικά  να παραδώσει τα μηχανήματα σε άθλια κατάσταση.

Σε ότι αφορά το θέμα με το οποίο συσχετίστηκε τεχνηέντως η κα  Μαγγίνα, οι χαρακτηρισμοί περί νομίμου ή ηθικού δεν αξίζουν σχολιασμού. Όμως για την αποκατάσταση της αλήθειας και κατόπιν των εξηγήσεων που έδωσε η ίδια στο ΔΣ, ενημερώνουμε τους δημότες ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έκανε τίποτα περισσότερο από την παράταση υφιστάμενης σύμβασης που είχε συνάψει η απελθούσα δημοτική αρχή. Αυτό αποτελεί διαδικασία εντελώς τυπική και γίνεται με τους υφιστάμενους όρους όταν λήγει το συμβατικό αντικείμενο μιας προμήθειας, μέχρι να γίνει νέος διαγωνισμός.

Ο κ. Καλαφατέλης μπορεί να μην ενδιαφέρεται για την εξοικονόμηση του δημοτικού χρήματος  και για αυτό το σκορπούσε απλόχερα, χωρίς ουσιαστικό ανταποδοτικό όφελος για τους δημότες. Η νέα Δημοτική Αρχή έχει δεσμευθεί στους πολίτες που την επέλεξαν να διοικήσει ότι είναι εδώ για να υπηρετήσει τον δημότη ασκώντας χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση. Και θα το κάνει με λίγα λόγια και πολλά έργα, πλήρη διαφάνεια και ουσιαστική λογοδοσία, σεβόμενη το κάθε ευρώ του δημότη. Έτσι θα μπορέσουμε  να δημιουργήσουμε το δήμο που μας αξίζει και την πόλη που ονειρευόμαστε.

 

 

 

 

 

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο