Γρήγορη Περιήγηση

15-07-24 - 20:58
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Συνεργασία της We4all με το Δήμο Διονύσου, για δημιουργία πνευμόνων πρασίνου και περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 20/12/2021

O Δήμος Διονύσου σε συνεργασία με την ΜΚΟ We4all συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια για τη δημιουργία νέων πνευμόνων πρασίνου στην περιοχή μας αλλά και την παροχή περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία του Δήμου, στο πλαίσιο του προγράμματος GREEN FUTURE. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2021 με πρώτη στάση το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου.

Η We4All είναι ένας περιβαλλοντικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με όραμα την αρμονική συνύπαρξη της ανθρωπότητας με τη φύση και τις υπόλοιπες μορφές ζωής. Είναι επίσημος συνεργάτης του ΟΗΕ στην καμπάνια “Restoration Decade 2021-2030”, καθώς και το project "Green Attica" που βρίσκεται πλέον και κάτω από την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Από το 2018 μέχρι σήμερα οι άνθρωποι της We4all έχουν φυτέψει πάνω από 60.000 δέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό και στόχος τους είναι να φυτέψουν πάνω από 1.000.000 δέντρα μέσα στα ερχόμενα 3 χρόνια, πάντα μετά από προσεκτική μελέτη και άδεια από τις αρμόδιες αρχές.

Η δεύτερη σημαντική δράση αφορά στα παιδιά και στην περιβαλλοντική τους εκπαίδευση.Η We4All, πιστεύει πολύ στην εκπαίδευση των παιδιών, τη νέα γενιά, έτσι ώστε να μάθουν να σέβονται το περιβάλλον σαν να είναι το σπίτι τους και να δρουν θετικά δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για ένα πιο βιώσιμο μέλλον παρακινώντας και τους μεγάλους να κάνουν το ίδιο.

Πάνω σε αυτή τη λογική κινείται το πρόγραμμα GREEN FUTURE.

Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση από εξειδικευμένο προσωπικό, η οποία ξεκινάει μέσα στην τάξη και καταλήγει σε μία δράση δεντροφύτευσης μέσα στο προαύλιο του σχολείου, τα παιδιά μπορούν εύκολα να κατανοήσουν τι σημαίνει περιβάλλον, κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση, εθελοντισμός και να συνειδητοποιήσουν ότι τελικά το να είναι υπεύθυνοι πολίτες και να σέβονται ό,τι τους "περιβάλλει" όχι μόνο δεν είναι δύσκολο αλλά είναι και μια φυσική, ευχάριστη δραστηριότητα.

Στο τέλος της δράσης όλα τα παιδιά παίρνουν από ένα αναμνηστικό δωράκι ως έπαινο για την προσπάθεια τους.

Λίγα λόγια για την παρουσίαση που γίνεται μέσα στην τάξη:

• Πως και γιατί πρέπει να σεβόμαστε ότι μας περιβάλλει, τι κακό μπορεί να προκαλέσει στον πλανήτη ο άνθρωπος, πως του επιστρέφεται πίσω αυτή η πράξη και τι μπορούμε να κάνουμε για να το μειώσουμε αυτό το κακό,
• όταν λέμε κλιματική αλλαγή τι εννοούμε και πως προκαλούνται τα ακραία καιρικά φαινόμενα,
• που καταλήγουν τα σκουπίδια που πετάμε στη φύση και πόσο καιρό χρειάζεται για να διαλυθούν,
• πως ανακυκλώνουμε σωστά,
• πως δεντροφυτεύουμε σωστά και
• ποιες πράξεις μπορούμε να ξεκινήσουμε να κάνουμε από σήμερα για να φερόμαστε ως υπεύθυνοι πολίτες αυτού του πλανήτη.

Λίγα λόγια για τη δεντροφύτευση που πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο:

• Ενημέρωση για τα φυτά που θα φυτέψουμε,
• τους δείχνουν στην πράξη, βήμα βήμα, πως φυτεύεται σωστά ένα φυτό,
• πως το ποτίζουμε σωστά και πως το φροντίζουμε στη συνέχεια και
• τα βαφτίζουν με δικά τους ονόματα έτσι ώστε να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στους νέους τους φίλους.

[script-63d1657eadcab]

Gallery

© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο