Γρήγορη Περιήγηση

16-06-24 - 08:11
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Πρώτη σημαντική νίκη στον αγώνα του Δήμου Διονύσου κατά των Λατομείων - Αρνητική η απόφαση του ΚΑΣ για τη ΜΠΕ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 09/03/2022

Ο ενιαίος και ανυποχώρητος αγώνας του Δήμου Διονύσου κατά των Λατομείων αρχίζει να δικαιώνεται. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαρτίου, εξέτασε τις αιτιάσεις  του Δήμου κατά της  έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) αναφορικά με τη δραστηριότητα εκμετάλλευσης λατομείου μαρμάρων σε δημόσια δασική έκταση εμβαδού επιφανείας 243.810,90 τ.μ. από την Μεγαλιθική Α.Β.Ε., στη θέση «Βαθειά Χούνη» Άνω Ραπεντώσας της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου.

Ο Δήμος Διονύσου κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα για την υπόθεση ενώ κατά τη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, παρενέβη ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, με τη συνδρομή του Αντιδημάρχου Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού & Υποδομών και Προέδρου της Διαπαραταξιακής Επιτροπής κατά των Λατομείων Γιάννη Φωτάκη.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απέρριψε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) δικαιώνοντας τις θέσεις του Δήμου Διονύσου καθώς και των όμορων Δήμων. Η απόφαση αναμένεται να καθαρογραφεί στο αμέσως προσεχές διάστημα. Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση παρενέβη και η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

Η απόφαση του ΚΑΣ αποτελεί μια πρώτη και σημαντική νίκη για το Δήμο Διονύσου και τους κατοίκους του.

Η Διοίκηση του Δήμου σε κοινή γραμμή με όλες τις δημοτικές παρατάξεις συνεχίζει  αταλάντευτα τον ανυποχώρητο κοινό αγώνα για την οριστική δικαίωση και την άπαξ και δια παντός απαλλαγή από κάθε είδους λατομεία μέσα από νομοθετική ρύθμιση.

[script-63d1657eadcab]

Gallery

© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο