Γρήγορη Περιήγηση

21-06-24 - 00:31
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Παρών στην εκδήλωση του δήμου με θέμα την εύρεση εργασίας, ο δήμαρχος Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 06/04/2015

 

Στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία  που πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 3 Απριλίου,  στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, με θέμα «Εύρεση εργασίας: Χρήσιμες Πληροφορίες, Συμβουλές, Συστάσεις», παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης.

Ομιλητής στην εκδήλωση, που οργάνωσε ο δήμος, ήταν ο κ.  Γιάννης Μπαλαφούτης, Μηχανολόγος Μηχανικός και πετυχημένος επιχειρηματίας,  με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μηχανολογία και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και με πολλές δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή περιοδικά.

Ο κ. Δ. Ζαμάνης προλογίζοντας τον κ. Μπαλαφούτη αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας πως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι αυτό της ανεργίας και ιδιαίτερα των νέων. Στη συνέχεια επεσήμανε πως υπάρχουν τα  γενικά και ενιαία αίτια της ανεργίας, υπάρχουν όμως ασφαλώς και ειδικότερα, τοπικά, αίτια λέγοντας χαρακτηριστικά : «H αντιμετώπιση του προβλήματος πρέπει να έχει τόσο γενικές κατευθύνσεις όσο και τοπικές προσαρμογές. Αυτήν ακριβώς την προσαρμογή των εθνικών πολιτικών σε τοπικό επίπεδο και την εξειδίκευση, είναι απαραίτητο να κάνουμε. Έχουμε την πεποίθηση ότι ο Δήμος μας μπορεί να είναι  κινητήριος μοχλός της τοπικής ανάπτυξης, με την έννοια του συντονιστή  των δράσεων όλων των παραγόντων της τοπικής κοινωνίας και ιδίως των τοπικών παραγωγικών και επιχειρηματικών δυνάμεων. Για το λόγο αυτό  οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας.  Με άλλα λόγια  να αναζητήσουμε, να διαμορφώσουμε και να υλοποιήσουμε εκείνες τις πολιτικές, που θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας». Ολοκληρώνοντας την ομιλία  του ο κ. Ζαμάνης ανέφερε πως με αφετηρία τη συγκεκριμένη εκδήλωση,  ο Δήμος Διονύσου ξεκινάει  σειρά δράσεων και ενεργειών, ενταγμένων σε ένα συνολικότερο πλαίσιο,  με σκοπό την αντιμετώπιση  του προβλήματος της ανεργίας στο Δήμο.

 Ο κ. Μπαλαφούτης στην παρουσίαση του εστίασε στις τεχνικές και τις μεθόδους που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας άνεργος για να αυξήσει τις πιθανότητες του για  εύρεση εργασίας και έδωσε χαρακτηριστικές συμβουλές στον τομέα αυτό. Πρότεινε επίσης τρόπους αυτό-οργάνωσης και με απτά παραδείγματα έδωσε σαφείς οδηγίες για να είναι  αποτελεσματικές οι ενέργειες όσων αναζητούν εργασία.

Μετά την ομιλία του κ. Μπαλαφούτη παρευρισκόμενοι τού απηύθυναν διευκρινιστικές ερωτήσεις στις οποίες απάντησε, ενώ ήταν κοινή η διαπίστωση ότι η συγκεκριμένη παρουσίαση του θέματος  πρέπει να επαναληφθεί για να ωφεληθούν περισσότεροι δημότες.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Υφαντής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελπίδα Καγιαλή και Γιάννης Φωτάκης.

 

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο