Γρήγορη Περιήγηση

12-04-24 - 15:23
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Ο Δήμος Διονύσου στο Τσελένο της Ιταλίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 27/10/2015

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "YEP", ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ. ΖΑΜΑΝΗΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ 13 ΜΕΛΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ...

Συμμετοχή του Δήμου Διονύσου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα YEP στο Τσελένο της Ιταλίας

Με επικεφαλής το Δήμαρχο, Διονύση Ζαμάνη, και συνολικά 13μελή αντιπροσωπεία, συμμετείχε ο Δήμος Διονύσου στη διεθνή πολυπολιτισμική συνάντηση του προγράμματος YEP (Young Europeans Promoting Social Enterprises) που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου στην ιταλική πόλη Τσελένο.

Στην αποστολή συμμετείχαν εργαζόμενοι του Δήμου Διονύσου αλλά και κάτοικοι.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε εκπαιδευτικά σεμινάρια, καινοτόμα εργαλεία συζήτησης με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών καθώς και πολλά πολιτιστικά και ψυχαγωγικά δρώμενα.

Το πρόγραμμα YEP είναι μια πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες».

Η δράση αποσκοπεί στην προώθηση της έννοιας της κοινωνικής επιχείρησης ως κινητήριας δύναμης για την παραγωγή, την ανταλλαγή αγαθών, υπηρεσιών και γνώσεων κοινωνικής χρησιμότητας, αλλά και για την οικονομική ανάκαμψη κυρίως για ευαίσθητα μέρη του πληθυσμού (νέοι, γυναίκες, άτομα με αναπηρία κ.λ.π.).

Η ομάδα εργασίας, που είχε συσταθεί από την Ημερίδα για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στις 11 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου, είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με αντίστοιχους συνεταιρισμούς και επιχειρηματίες, καθώς και με νέους από κοινωνικά κινήματα και εκπροσώπους προγραμμάτων και δημόσιων ιδρυμάτων, που συνδέονται στενά με τη συμμετοχή των πολιτών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Δήμοι Celleno (Ιταλία), Castiglione in Teverina (Ιταλία), Graffignano (Ιταλία), Siret (Ρουμανία), Serock (Πολωνία), Lanskroun (Τσεχία), Wieliszew (Πολωνία), Herrera del Duque (Ισπανία) και Ιδαλίου (Κύπρος).

Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης τόνισε τη σημασία της εφαρμογής νέων και καινοτόμων ιδεών μέσα από τοπικές στρατηγικές και σύγχρονες ευρωπαϊκές κατευθύνσεις.

Παράλληλα, εξήρε τη σημασία του δικτύου ανταλλαγής καλών πρακτικών σε τομείς κοινωνικής επιχειρηματικότητας, που καλλιεργήθηκε μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία.

Τέλος, τόνισε τη δέσμευση του Δήμου να συμβάλλει στην προβολή και προώθηση συνεταιρισμών, επιχειρηματιών, συλλόγων και τοπικών φορέων που έχουν στραφεί σε αυτή την κοινωνική προοπτική, ως ένα νέο ελπιδοφόρο άνοιγμα για την περαιτέρω επαγγελματική ανάπτυξη και κοινωνική αναζωογόνηση των νέων πολιτών.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
 

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο