Γρήγορη Περιήγηση

13-06-24 - 19:19
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Ο Δήμος Διονύσου δεν πρόκειται να επιτρέψει ποτέ την εγκατάσταση λατομικών ζωνών στην περιοχή μας, παρά την επιμονή επιχειρηματικών συμφερόντων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 28/02/2022

Ενημερωθήκαμε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με πρόσφατη απόφασή της από 25/2/2022 ενέκρινε τη διενέργεια ερευνητικών εργασιών με γεωλογικές μεθόδους, όπως γεωλογική αναγνώριση - χαρτογράφηση, γεωλογική μελέτη χωρίς επέμβαση επί του εδάφους, από την εταιρία «ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ ΑΒΕ», σε δημόσια δασική έκταση 107.054,76 τ.μ. στη θέση «Πύριζα» της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου του Δήμου Διονύσου, με σκοπό τη διαπίστωση ύπαρξης μαρμάρων.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού & Υποδομών και Πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής κατά των λατομείων Γιάννης Φωτάκης, ενημέρωσε άμεσα το Δήμαρχο Διονύσου για την τελευταία εξέλιξη και αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων:

- η υποβολή προσφυγής κατά της απόφασης καθώς και κάθε ένδικου μέσου κριθεί αναγκαίο με σκοπό την ακύρωσή της απόφασης,
- η ενημέρωση κυβερνητικών παραγόντων από το Δήμο προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση για να μπει φραγμός, άπαξ και δια παντός, στις ορέξεις όσων επιθυμούν να δημιουργήσουν λατομικές ζώνες στην περιοχή μας.

Αποφασίστηκε, επίσης, η ενημέρωση των μελών της Διαπαραταξιακής Επιτροπής κατά των λατομείων σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1/3.  

Ο Δήμος Διονύσου δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει ποτέ την εγκατάσταση λατομικών ζωνών στην περιοχή μας, παρά την επιμονή επιχειρηματικών συμφερόντων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Με την πρόσφατη έναρξη της λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς, ο κάθε κηδεμόνας σκύλου ή γάτας, πρέπει: • Να βεβαιωθεί ότι το ζώο του εμφανίζεται στο ΕΜΖΣ, κάνοντας είσοδο με τους κωδικούς taxisnet στο pet.gov.gr, αν δεν εμφανίζονται να επικοινωνήσει με τον κτηνίατρό του. • Να ελέγξει ότι τα στοιχεία του ζώου τους εμφανίζονται επικαιροποιημένα σε περίπτωση που είναι ήδη στειρωμένο και εμβολιασμένο, αν δεν εμφανίζονται επικαιροποιημένα να επικοινωνήσει με τον κτηνίατρο του. • Οι κηδεμόνες των αστείρωτων ζώων πρέπει να επιλέξουν είτε την στείρωση, είτε την αποστολή DNA στο ΕΦΑΓΥΖΣ (Εργαστήριο Φύλαξης & Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς) έως την 21η Ιουλίου 2024. Οι αμελείς ιδιοκτήτες που την 21-07-24 δεν έχουν προβεί σε στείρωση του κατοικίδιού τους, ούτε σε αποστολή DNA είναι εκτεθειμένοι σε πρόστιμο 1000€ που επιβάλλεται αυτόματα με βάση τα στοιχεία στο ΕΜΖΣ.

Επιλογές Σελίδας

Αντιγραφή Συνδέσμου Σελίδας
Κοινοποιηση

αρχεία

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο