Γρήγορη Περιήγηση

21-07-24 - 12:58
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, μίλησε για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, στην ενημερωτική συνάντηση του ΣΠΑΠ, παρουσία της νέας Περιφερειάρχης Αττικής κας Ρένας Δούρου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 24/09/2014

Στην ειδική ενημερωτική εκδήλωση του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Πεντέλης ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων της νέας Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου από τις αρχές Σεπτεμβρίου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης.

Ο Δήμαρχος Διονύσου αναφέρθηκε σε ζητήματα πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, στις δεκάδες δράσεις δεντροφυτεύσεων που έγιναν τα τελευταία χρόνια με στόχο την ενίσχυση του πρασίνου μετά τις πυρκαγιές του 2009, εξήρε για μία ακόμη φορά την άψογη συνεργασία με τον ΣΠΑΠ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην τεράστια προσφορά των εθελοντών του Δήμου Διονύσου. 

Ο κ. Καλαφατέλης συνεχάρη  την κα Δούρου, για την εκλογή της αλλά και το ενδιαφέρον της για ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα για τους καλοκαιρινούς μήνες, που είναι αυτό της Πολιτικής Προστασίας και η αποτελεσματική και έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε συμβάντος φωτιάς.   

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΠΑΠ: «Στην τοποθέτησή της η νέα Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, επιβεβαίωσε τη διάθεση καλής συνεργασίας που υπάρχει από μέρους της νέας διοίκησης της Περιφέρειας ώστε να αναληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και ενέργειες που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος και στην προστασία του Πεντελικού», ενώ: «Δια στόματος του νέου Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Γιώργου Καραμέρου, διαμηνύθηκε ότι το περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια, και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με την καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων –Περιφέρειας, δήμων μελών, φορέων- θα προκύψουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα προς όφελος του Πεντελικού».

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης ακολούθησε επίσκεψη της νέας Περιφερειάρχη στο εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Πεντέλης, στο εθελοντικό κλιμάκιο πολιτικής προστασίας Δήμου Πεντέλης, στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π και σε πυροφυλάκια στις πλαγιές του Πεντελικού.

Εκτός του Δημάρχου Διονύσου κ. Γιάννη Καλαφατέλη, του προέδρου του ΣΠΑΠ κ. Γιώργου Πατούλη, του δημάρχου Πεντέλης και πρώην προέδρου του ΣΠΑΠ κ. Στεργίου, παρόντες στην ενημερωτική εκδήλωση ήταν ο Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Βριλησσίων Κώστας Ιωαννίδης, ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Α.Π Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, τα μέλη του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π Βλάσης Σιώμος, Σεβαστός Βορέας, Νίκος Τζιλιγκάκης, και ο πρώην Δήμαρχος Πεύκης κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφετέλης, καλεί για ακόμη μία φορά τους ιδιοκτήτες οι εκμεταλλευτές οικοπέδων, που δεν έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους να το κάνουν άμεσα και όλους τους κατοίκους του Δήμου να βρίσκονται σε εγρήγορση και να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική, ή τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, στην περίπτωση που αντιληφθούν εστία φωτιάς.    

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο