Γρήγορη Περιήγηση

17-06-24 - 16:12
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Οι διαδικτυακές προκλήσεις ήταν το κύριο θέμα στην ημερίδα των Νηπιαγωγείων Άνοιξης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 26/05/2024

Μια εξαιρετική ενημερωτική ημερίδα για τις διαδικτυακές προκλήσεις διοργάνωσαν το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο Άνοιξης…

Η ψηφιακή εποχή έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην εκπαιδευτική διαδικασία, προσφέροντας νέες ευκαιρίες αλλά και νέες προκλήσεις για τους μαθητές. Η συνεχής σύνδεση στο διαδίκτυο και η αυξανόμενη χρήση των ψηφιακών μέσων έχει δημιουργήσει έναν νέο περιβάλλον μάθησης, το οποίο συνοδεύεται από ποικίλα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Οι Διευθύντριες των δύο Νηπιαγωγείων, κ.κ. Ιωάννα Αντωνίου και Μαρία Καβράκη, πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν μια σημαντική ενημερωτική ημερίδα, στην οποία ο κύριος ομιλητής ήταν ο Δρ. Γιώργος Νάκος, ψυχολόγος στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο οποίος μας παρείχε πλήθος πληροφοριών, μας προβλημάτισε και έθεσε νέες βάσεις στην οπτική των γονέων για το Διαδίκτυο και τα όρια στα παιδιά.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, κ. Κώστας Παπαχρήστος. Παρούσα ήταν η Δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι διαδικτυακές προκλήσεις της σύγχρονης εποχής απαιτούν ενεργή συμμετοχή και καθοδήγηση από τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς. Με την καθιέρωση ορίων, την εκπαίδευση στην ασφάλεια και την κριτική σκέψη, και την υποστήριξη της ψυχολογικής υγείας, οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να πλοηγηθούν με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στον ψηφιακό κόσμο».

Την επιμορφωτική ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοπρεσβύτερος της Ενορίας Αγίου Στεφάνου, π. Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Βόνη Βιθυνού, η πρ. Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πρ. Σχολική Σύμβουλος Κυκλάδων, Ειρήνη Βλαστάρη, οι Διευθύντριες του 4ου Δημ. Σχολείου Διονύσου και του 2ου Δημ. Σχολείου Κρυονερίου, οι Αντιδήμαρχοι, Λαμπρινή Νούση, Νικόλαος Κοκκαλάς και Ιωάννης Τραϊφόρος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δ. Διονύσου και μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Διονύσου, Ιωακείμ Αμπαρτζίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων  και φυσικά οι Πρόεδροι και τα μέλη των Συλλόγων Γονέων των σχολείων μας, οι τ. Αντιδήμαρχοι, Στέφανος Κριεμάδης και Σπύρος Αρνής, η τ. Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής και έφορος του ΑΣ Άνοιξης Διονύσου, Αλεξάνδρα Τόκα, η αν. Γραμματέας Προγράμματος της Ν. Δημοκρατίας, Τόνια Δήμου, η εμπειρογνώμονας της Ν.Δ. σε θέματα Διεθνούς Πολιτικής, Βιβιάνα Τσιούμα, η τ. Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Διονύσου, Ρενια Νικολοπουλου.

Η ομιλία είχε ως άξονες τις βασικές διαδικτυακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και περιλαμβάνουν:

  • Την ασφάλεια στο Διαδίκτυο…
  • Τον ψηφιακό εθισμό…
  • Την προσωπική πληροφορία και ιδιωτικότητα…
  • Τη διαχείριση της πληροφορίας…

Οι μαθητές είναι συχνά ευάλωτοι σε κινδύνους όπως η διαδικτυακή παρενόχληση, η έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο και η παραπληροφόρηση. Είναι απαραίτητη η εκπαίδευση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και η συνεργασία με γονείς και εκπαιδευτικούς για την παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας.

Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι κρίσιμη για την δημιουργία ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού διαδικτυακού περιβάλλοντος για τους μαθητές μας. Η νέα γενιά χρειάζεται τα εργαλεία και τη γνώση για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του διαδικτύου με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο.

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο