Γρήγορη Περιήγηση

13-06-24 - 19:41
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία του Δημάρχου κ. Διονύση Ζαμάνη, πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο του Δήμου Διονύσου για τις Πρώτες Βοήθειες σε παιδιά

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 25/10/2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, παρουσία του Δημάρχου Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνη, το σεμινάριο για τις Πρώτες Βοήθειες σε παιδιά που διοργάνωσε το ΝΠΔΔ του Δήμου Διονύσου «Η Εστία». Το σεμινάριο αφορούσε στις ενδεικνυόμενες, σε περίπτωση παιδικών ατυχημάτων, ενέργειες με στόχο την παροχή βασικής υποστήριξης της ζωής σε παιδιά και το παρουσίασε η συνεργαζόμενη παιδίατρος της «Εστίας» και μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης κα Χριστίνα Λιάκου. Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Θ. Στάικος στον χαιρετισμό που απηύθυνε αναφέρθηκε στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Διονύσου προς τους δημότες και εξήρε την υποδειγματικό εργασία, το ήθος και την προσφορά των εργαζομένων του Δήμου. Οι συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, επιμορφώθηκαν σχετικά με τις βασικές αρχές πρώτων βοηθειών σε παιδιά και εκπαιδεύτηκαν στη βασική υποστήριξη της ζωής, στην αντιμετώπιση πιθανών σεναρίων κινδύνου, στη διαχείριση προβλημάτων από πνιγμό καθώς και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν πρακτική εξάσκηση σε προπλάσματα ενώ στο πλαίσιο της εκπαίδευσης δόθηκαν οδηγίες σχετικά με τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης και την ορθή χρήση του 166. Στο σεμινάριο παρευρέθηκε, επίσης, η αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης κα Στ. Μαγγίνα και συμμετείχαν πολλοί γονείς καθώς και εργαζόμενοι του Δήμου Διονύσου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Με την πρόσφατη έναρξη της λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς, ο κάθε κηδεμόνας σκύλου ή γάτας, πρέπει: • Να βεβαιωθεί ότι το ζώο του εμφανίζεται στο ΕΜΖΣ, κάνοντας είσοδο με τους κωδικούς taxisnet στο pet.gov.gr, αν δεν εμφανίζονται να επικοινωνήσει με τον κτηνίατρό του. • Να ελέγξει ότι τα στοιχεία του ζώου τους εμφανίζονται επικαιροποιημένα σε περίπτωση που είναι ήδη στειρωμένο και εμβολιασμένο, αν δεν εμφανίζονται επικαιροποιημένα να επικοινωνήσει με τον κτηνίατρο του. • Οι κηδεμόνες των αστείρωτων ζώων πρέπει να επιλέξουν είτε την στείρωση, είτε την αποστολή DNA στο ΕΦΑΓΥΖΣ (Εργαστήριο Φύλαξης & Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς) έως την 21η Ιουλίου 2024. Οι αμελείς ιδιοκτήτες που την 21-07-24 δεν έχουν προβεί σε στείρωση του κατοικίδιού τους, ούτε σε αποστολή DNA είναι εκτεθειμένοι σε πρόστιμο 1000€ που επιβάλλεται αυτόματα με βάση τα στοιχεία στο ΕΜΖΣ.

Επιλογές Σελίδας

Αντιγραφή Συνδέσμου Σελίδας
Κοινοποιηση
[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο