Γρήγορη Περιήγηση

12-06-24 - 18:10
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Με μεγάλη επιτυχία και πάνω από 13.000 ευχαριστημένους θεατές ολοκληρώθηκαν τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2022

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 13/09/2022

Με την πολύ συγκινητική εκδήλωση παραδοσιακών χορών «Αλλοτινές Πατρίδες», στην οποία συμμετείχαν πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Διονύσου, έκλεισε την Παρασκευή 9/9 η αυλαία των φετινών ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ 2022, στο χώρο εκδηλώσεων του Παλιού τρένου στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου.

Πάνω από 13.000 θεατές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, οι οποίες στο σύνολό τους σημείωσαν πολύ μεγάλη επιτυχία. Το Φεστιβάλ ήταν φέτος αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Εκστρατεία ενώ μέρος των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Στα ΔΙΟΝΥΣΙΑ πραγματοποιήθηκαν και δύο παράλληλες δράσεις: η ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ, δηλαδή η συγκέντρωση από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου ρούχων, τροφίμων και φαρμάκων για τις ευπαθείς ομάδες δημοτών μας αλλά και η ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με το νέο πρόγραμμα βιοαποβλήτων με καφέ κάδους που σύντομα θα ξεκινήσει στο Δήμο.

Η αυλαία άνοιξε την Πέμπτη 1/9 με την «Ευθαλία του Γαλατά» και την υπέροχη ερμηνεία της Νικολέτας Βλαβιανού και ακολούθησε στις 2/9 μια εντυπωσιακή συναυλία από τον αειθαλή Νίκο Πορτοκάλογλου και το συγκρότημά του που ενθουσίασαν το κοινό. Ακολούθησαν ο εξαιρετικός Γεράσιμος Ανδρεάτος (3/9) και η μεγάλη λαϊκή φωνή Λένα Αλκαίου (4/9), ενώ ο καταπληκτικός Πάνος Μουζουράκης με την ορχήστρα του πήρε τη σκυτάλη τη Δευτέρα 5/9 για να ξεσηκώσει το πλήθος που διασκέδασε με την ψυχή του. Η επόμενη ημέρα των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ (6/9) ανήκε στα μικρά παιδιά που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη συναρπαστική παράσταση «Περιπέτεια στο Δάσος» και ακολούθησε την Τετάρτη 7/9 η «Ανατολία» από τη μοναδική φωνή του Μανώλη Μητσιά με συνοδεία της Βιολέτας Ίκαρη και του Χρήστου Παπαδόπουλου. Στις 8/9 οι ONIRAMA ανέβασαν και πάλι τα ντεσιμπέλ της διασκέδασης με μία εντυπωσιακή συναυλία ενώ οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου μας («Σύλλογος Γυναικών Αγίου Στεφάνου», «Ένωση Ποντίων Δροσιάς», Κέντρο Πολιτισμού «Χορεύρεσις», Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου «ΔΡΥΑΔΕΣ», Εξωραϊστικός Σύλλογος Άνοιξης «Η Πρόοδος», Σωματείο Παραδοσιακών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών «Χοροπαίγνιο» και «Χορευτική ομάδα του Δήμου Διονύσου») τίμησαν την παράδοση με ένα μοναδικό επετειακό αφιέρωμα ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το Φεστιβάλ .

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής Νίκος Πέππας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων και χιλιάδες δημότες που διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης με αφορμή την ολοκλήρωση των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ δήλωσε σχετικά:

«Πάνω από 13.000 συμπολίτες μας παρακολούθησαν τα φετινά ΔΙΟΝΥΣΙΑ, τα 11α κατά σειρά, που ήταν αφιερωμένα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το Φεστιβάλ φιλοξένησε ιδιαίτερα ποιοτικές εκδηλώσεις, στις οποίες ανταποκρίθηκαν θετικά οι δημότες μας, με τον πήχη των απαιτήσεων να ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά για την επόμενη χρονιά. Είμαι ικανοποιημένος που τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία και χωρίς οικονομική επιβάρυνση των συμπολιτών μας. Όπως έχω πει και στο παρελθόν, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Αντίθετα αποτελεί αναγκαιότητα και χρήσιμη διέξοδο για κάθε συμπολίτη μας αλλά και μέσο ανθρώπινης επικοινωνίας και κοινωνικής συνύπαρξης που μας φέρνει όλους πιο κοντά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν και συνεισέφεραν για να κυλήσουν όλα ομαλά στη διοργάνωση, εργαζομένους του Δήμου και εθελοντές. Ραντεβού του χρόνου, στα 12α κατά σειρά ΔΙΟΝΥΣΙΑ».     

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα Facebook του Δήμου Διονύσου στη διεύθυνση   https://www.facebook.com/media/set/?set=a.453082566852355&type=3 καθώς και στη σελίδα του Dionysia Fest στη διεύθυνση https://www.facebook.com/dionysiafest. Βίντεο από τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Κανάλι YouTube του Δήμου στη διεύθυνση  https://www.youtube.com/channel/UCOJiK6-SbJwBv5LHitBFq1Q 

[script-63d1657eadcab]

Gallery

© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο