Γρήγορη Περιήγηση

19-05-24 - 10:34
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Η ΕΡΓΟΣΕ έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημοπράτηση του Προαστιακού Σταθμού στο Κρυονέρι, προϋπολογισμού 5,88 εκατ. ευρώ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 10/08/2022

Ένα σημαντικό έργο πνοής για το Δήμο Διονύσου, η κατασκευή και δεύτερου Σταθμού Προαστιακού Σιδηροδρόμου μετά τον Άγιο Στέφανο, αυτή τη φορά στην περιοχή του Κρυονερίου, μπαίνει στην τελική του ευθεία. Συγκεκριμένα το Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ με την υπ’αριθμόν  973/4.8.2022 απόφασή του έδωσε το «πράσινο φως» εγκρίνοντας την ένταξη της κατασκευής του Σταθμού στον προγραμματισμό δημοπράτησης έργων της εταιρίας.

Το έργο «Κατασκευή Σιδηροδρομικής Στάσης στο Κρυονέρι Αττικής» έχει προϋπολογισμό μελέτης 5,88 εκατ. ευρώ και είναι εγγεγραμμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Περιλαμβάνει την κατασκευή στάσης μεταξύ των Σιδηροδρομικών Σταθμών  Δεκελείας και Αγίου Στεφάνου, η οποία θα ενταχθεί στο δίκτυο του προαστιακού.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε σχετικά:

«Ένα σημαντικό έργο πνοής για το Δήμο μας, η κατασκευή και δεύτερου Σταθμού Προαστιακού Σιδηροδρόμου μετά τον Άγιο Στέφανο, αυτή τη φορά στην περιοχή του Κρυονερίου, μπαίνει στην τελική του ευθεία. Η ΕΡΓΟΣΕ μετά τη συνεχή κι επίμονη προσπάθειά μας ενέταξε το έργο στον προγραμματισμό του και έτσι θα μπορέσει να δημοπρατηθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 5,88 εκατ.ευρώ, με χρήματα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αποσκοπεί στην καλύτερη εξυπηρέτηση χιλιάδων συμπολιτών μας μέσω του τρένου, που ανήκει στα μέσα μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Επίσης θα συντελέσει στην καταπολέμηση του κυκλοφοριακού προβλήματος εντός των ορίων του Δήμου μας, μέσω της μείωσης χρήσης των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι ένα ιδιαίτερα κομβικό  έργο υποδομής. Το ονειρευτήκαμε και το σχεδιάσαμε πριν από αρκετά χρόνια, στο πλαίσιο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου, και ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων. Θέλω ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια και πίστεψαν στην αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά με όραμα και αποφασιστικότητα, για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και τη βελτίωση των υποδομών του Δήμου μας».

αρχεία

ΣΤΑΣΗ ΚΡΥΟΝΕΡΙ
Κατεβάστε το αρχείο
[script-63d1657eadcab]

Gallery

© 2023 Δήμος Διονύσου
web design by
Powered by Browserbros.gr
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο