Γρήγορη Περιήγηση

21-07-24 - 12:37
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Ηχηρό «όχι» στα διόδια εντός της Αττικής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 16/01/2015
Ηχηρό όχι στα διόδια εντός της Αττικής  έστειλαν οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Βαρυμπόμπης την Κυριακή 21-12-2014 εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην προγραμματισμένη τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον 'Αγιο Στέφανο, και  στα υπάρχοντα διόδια εντός του Δήμου Ωρωπού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου, Ωρωπού και της Περιφέρειας Αττικής.
«Η νέα Περιφερειακή Αρχή με συγκεκριμένες αποφάσεις και ψηφίσματα στέκεται δίπλα στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις γιατί είναι νόμιμες, δίκαιες και ορθές. Στον αγώνα που δίνουν οι πολίτες, οι Δήμοι και η Περιφέρεια Αττικής, θα είμαστε μαζί και θα νικήσουμε» δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.
«Κάνουμε ένα κοινό ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο αγώνα όπως αρμόζει στην Αυτοδιοίκηση, για το περιβάλλον και τους πολίτες. Αν χρειαστεί θα μεταφέρουμε αυτόν τον αγώνα και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Γιατί είναι παράλογο να πληρώνουμε διόδια για να πάμε στα σπίτια μας. Είναι παράλογο να διοχετευτεί η υπερτοπική  κυκλοφορία στους δρόμους μας υποβαθμίζοντας το περιβάλλον και δημιουργώντας κινδύνους για την ασφάλεια μας. Λέμε όχι στα παράπλευρα διόδια γιατί είναι παράλογα διόδια» δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.
Την αντίδραση του εξέφρασε και ο Δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης τονίζοντας χαρακτηριστικά «σήμερα λέμε ένα μεγάλο όχι στην αδικία που γίνεται στην περιοχή μας. Δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος, αλλά ο ελεύθερος από διόδια δρόμος, της εθνικής οδού στην Αττική».
Ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, επεσήμανε «σήμερα είμαστε εδώ για να μην τοποθετηθούν νέα διόδια στην Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο. Αλλά μην ξεχνάμε ότι πρέπει να απομακρυνθούν και τα διόδια στο Δήμο Ωρωπού.  Οχτώ σταθμοί διοδίων υπάρχουν στο Δήμο Ωρωπού».
Να σημειώσουμε πως αμέσως μετά την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία πάνω στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, ενώ έκλεισε μόνο για λίγα λεπτά συμβολικά ο δρόμος.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Θεανώ Φωτίου, Γιώργος Πάντζας, και Διαμάντω Μανωλάκου, οργανώσεις κομμάτων, οι αντιπεριφεριάρχες Γιώργος Καραμέρος και Πέτρος Φιλίππου,περιφερειακοί Σύμβουλοι, πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι των τριών δήμων, όπως και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων γειτονικών δήμων καθώς και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και κινημάτων.
 
[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο