Γρήγορη Περιήγηση
Καλως ήρθατε στο ανανεωμένο site του Δήμου Διονύσου. Ο ιστότοπος είναι σε πιλοτική λειτουργία και αναβαθμίζεται συνεχώς.
26-09-23 - 18:08
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Επιτυχημένος ο 3ος Ιστορικός Φειδιππίδειος Αγώνας Δρόμου που πραγματοποιήθηκε στη Σταμάτα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 18/09/2023

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/9 στη Σταμάτα ο 3ος Ιστορικός Φειδιππίδειος Αγώνας Δρόμου Αγγέλματος Νίκης, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Διονύσου, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Μαραθώνος και ο Αθλητικός Όμιλος Σταμάτας, με την ευγενική υποστήριξη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Τελμησσός  Νέας Μάκρης – Μαραθώνος.

Πραγματοποιήθηκαν τρεις αγώνες δρόμου και συγκεκριμένα: 21 χλμ. (ημιορεινός αγώνας δρόμου) , 6 χλμ. αγώνα δρόμου και δυναμικού βαδίσματος και ένας παιδικός αγώνας 800 μέτρων.

Σκοπός του αγώνα δρόμου ήταν η αναβίωση, μετά τη μάχη του Μαραθώνα, του αγγέλματος της Νίκης προς την Αθήνα του Ημεροδρόμου- Αγγελιοφόρου- Φειδιππίδη.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, μετά το τέλος του αγώνα απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φορείς και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, όλους τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές που βοήθησαν, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής Νίκο Πέππα, τον Πρόεδρο της ΔΚ Σταμάτας Γιώργο Κόκκαλη και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, την Πρόεδρο του ΑΟ Σταμάτας Ρένα Σάρρα και τα μέλη της διοίκησης, καθώς και τον Παναγιώτη Αθανασόπουλο, που ήταν η "ψυχή" της διοργάνωσης.

Ακόμη ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι "με το συγκεκριμένο αγώνα «στέλνουμε όλοι μαζί μήνυμα ενότητας, συνεργασίας, αθλητικού πνεύματος και κοινωνικής αλληλεγγύης".

Ακολουθούν φωτογραφίες καθώς και ΕΔΩ

[script-63d1657eadcab]

Gallery

© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο