Γρήγορη Περιήγηση

13-06-24 - 20:28
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Εξαιρετικά επιτυχημένη η εκδήλωση <<Τραγουδάμε τους ποιητές μας>> που πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Βωμού Διονύσου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 06/09/2018

Μία μοναδική εκδήλωση - αφιέρωμα στη μελοποιημένη ελληνική ποίηση πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018, στον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο του Βωμού Διονύσου. Από τον <<Ερωτόκριτο>> του Βιτζέντζου Κορνάρου και τους <<Ελεύθερους Πολιορκημένους>> του Διονυσίου Σολωμού μέχρι τα <<Μαλαματένια Λόγια>> του Μάνου Ελευθερίου και τη <<Μυρτιά>> του Νίκου Γκάτσου, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια από εξαιρετικούς τραγουδιστές και μουσικούς σε μία ποιητική και μελωδική διαδρομή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνης χαιρετίζοντας την εκδήλωση σημείωσε : <<Έχουμε τη χαρά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να διοργανώνουμε μια καλλιτεχνική εκδήλωση υψηλού επιπέδου, εδώ σε αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο, τον Βωμό Διονύσου, σημείο αναφοράς για τον τόπο μας. Η επιλογή μας δεν είναι τυχαία καθώς στόχος μας είναι η ανάδειξη του συγκεκριμένου χώρου ταυτόχρονα με την ανάπτυξη του πολιτισμού στον Δήμο μας>>. Τα Μεγάλα Τραγούδια του Θεοδωράκη, του Χατζηδάκι, του Ξαρχάκου, του Τσιτσάνη και άλλων κορυφαίων δημιουργών ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο ο Λάκης Χαλκιάς, η Μαρία Σουλτάτου, η Μαρία Γράμψα και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης. Η ηθοποιός Ολύνα Ξενοπούλου απήγγειλε αποσπάσματα από την τραγωδία <<Ελένη>> του Ευρυπίδη. Σολίστ στο μπουζούκι ήταν ο Μανώλης Καραντίνης ενώ ο Γιάννης Τζουανόπουλος είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια και παρουσίαση της εκδήλωσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Με την πρόσφατη έναρξη της λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς, ο κάθε κηδεμόνας σκύλου ή γάτας, πρέπει: • Να βεβαιωθεί ότι το ζώο του εμφανίζεται στο ΕΜΖΣ, κάνοντας είσοδο με τους κωδικούς taxisnet στο pet.gov.gr, αν δεν εμφανίζονται να επικοινωνήσει με τον κτηνίατρό του. • Να ελέγξει ότι τα στοιχεία του ζώου τους εμφανίζονται επικαιροποιημένα σε περίπτωση που είναι ήδη στειρωμένο και εμβολιασμένο, αν δεν εμφανίζονται επικαιροποιημένα να επικοινωνήσει με τον κτηνίατρο του. • Οι κηδεμόνες των αστείρωτων ζώων πρέπει να επιλέξουν είτε την στείρωση, είτε την αποστολή DNA στο ΕΦΑΓΥΖΣ (Εργαστήριο Φύλαξης & Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς) έως την 21η Ιουλίου 2024. Οι αμελείς ιδιοκτήτες που την 21-07-24 δεν έχουν προβεί σε στείρωση του κατοικίδιού τους, ούτε σε αποστολή DNA είναι εκτεθειμένοι σε πρόστιμο 1000€ που επιβάλλεται αυτόματα με βάση τα στοιχεία στο ΕΜΖΣ.

Επιλογές Σελίδας

Αντιγραφή Συνδέσμου Σελίδας
Κοινοποιηση
[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο