Γρήγορη Περιήγηση

19-05-24 - 10:17
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

"Εικαστικές Διαδρομές" από το Γυμνάσιο Άνοιξης (20-23 Μαΐου) με δημιουργίες μαθητών από την περίοδο της καραντίνας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15/05/2022

Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα "Εικαστικές Διαδρομές" διοργανώνει το Γυμνάσιο Άνοιξης με ημέρα έναρξης την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Άνοιξης και διάρκεια έως και τη Δευτέρα 23 Μαΐου.

Η έκθεση περιλαμβάνει μαθητικές δημιουργίες που φιλοτεχνήθηκαν από την εποχή της πρώτης καραντίνας μέχρι και σήμερα. Στο δύσκολο αυτό διάστημα, που είχε ως συνέπεια να χαθούν πολλές βασικές ελευθερίες, διαπροσωπικές σχέσεις και συναναστροφές και να περιοριστεί στο ελάχιστο η κοινωνικοποίηση και η ανθρώπινη επαφή, που έδωσαν τη θέση της στον εκνευρισμό, το φόβο και τον εγκλεισμό, η ενασχόληση με την τέχνη έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Η ιδιαίτερη εκφραστική γλώσσα εικόνων, σκέψεων και συναισθημάτων, ήταν ίσως μία από τις λίγες διεξόδους της ¨σκληρής¨ καθημερινότητας. Μέσα από την τέχνη τα παιδιά κατάφεραν να εξωτερικεύσουν όλη την ομορφιά που έκρυβαν στο σεντούκι της ψυχής τους. Μέσα από τα έργα τους μας παρασύρουν σε ένα μαγικό κόσμο γεμάτο φαντασία, θέρμη, ζωηρά χρώματα, έκφραση, ρομαντισμό, με όμορφες εικόνες που άλλοτε ηρεμούν και άλλοτε προβληματίζουν σίγουρα όμως αποτελούν τρανταχτή απόδειξη για τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της τέχνης και των εικαστικών στον χώρο της εκπαίδευσης.

Γυμνάσιο Άνοιξης

[script-63d1657eadcab]

Gallery

© 2023 Δήμος Διονύσου
web design by
Powered by Browserbros.gr
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο