Γρήγορη Περιήγηση

22-02-24 - 00:13
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Εθελοντισμός

Θέλω να γίνω Εθελοντής
Γιατί να γίνω Εθελοντής;
Το 1ο Βήμα είναι η απόφαση του κάθε Δημότη να συμμετέχει, να προσφέρει στον συνάνθρωπο.

Το 2ο Βήμα είναι να έρθει σε επαφή με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, το οποίο διαχειρίζεται το κομμάτι του Εθελοντισμού ώς εξής :

Αναλαμβάνει την καταγραφή, χαρτογράφηση, όλων των εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων, και κάθε άλλου φορέα που ασχολείται με παρόμοιες δράσεις.
Δημιουργεί «Τράπεζα Εθελοντών», μέσω μοντέλου προσέλκυσης, με σκοπό τον καταμερισμό τους σε εθελοντικούς τομείς δράσης, σύμφωνα με τις επιλογές τους και το διαθέσιμο χρόνο τους. Τα προσωπικά δεδομένα των εθελοντών θα είναι απόρρητα και θα δίνονται στη δημοσιότητα μόνο όταν οι ίδιοι το επιθυμούν.
Εχει την ευθύνη της στήριξης, του σχεδιασμού και της συνεργασίας με φορείς δημοσίου τομέα και υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και της πολιτείας εντός και εκτός γεωγραφικών ορίων του Δήμου καθώς και κάθε είδους διαρκών και αυτοτελών εθελοντικών δράσεων και προγραμμάτων σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Εχει την επιμέλεια ενημέρωσης των πολιτών με σκοπό την ευαισθητοποίηση, ένταξη, συνεργασία και συνέργεια σε εθελοντικές δράσεις μέσω ενημερωτικών εντύπων, ανακοινώσεων και λοιπών, ενεργειών προβολής από το δικτυακό τόπο του Δήμου και κάθε άλλο πρόσφορο και αποτελεσματικό μέσο.
Είναι επιφορτισμένο, με το σχεδιασμό εξειδικευμένης και συνεχούς κατάρτισης και επιμόρφωσης των εθελοντών και εκπαιδευτών.
Από κοινού με τις υπόλοιπες Υπηρεσίες του Δήμου και κυρίως, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας που αποτιμούν τις ανάγκες εθελοντικών προγραμμάτων κοινωνικής παρέμβασης και υποστήριξης κοινωνικών ομάδων.
Εχει την ευθύνη υποστήριξης των τοπικών εθελοντικών οργανώσεων και τη συνδιοργάνωση δράσεων, εκδηλώσεων και προγραμμάτων εθελοντισμού στην περιοχή του Δήμου.
Εκπονεί ετήσιο σχέδιο δράσης εθελοντισμού.
Τομείς δράσεις δικτύου Εθελοντών Δήμου Διονύσου :
Κοινωνική αλληλεγγύη και πρόνοια
Δημόσια Υγεία και πρόληψη
Υπηρεσίες σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες
Πολιτική προστασία, προστασία του περιβάλλοντος και πολιτισμός
Οι εθελοντές λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής με την ολοκλήρωση της κάθε δράσης από τον Δήμαρχο Διονύσου.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη 1999, ο εθελοντισμός θεωρείται χρήσιμος όσο ποτέ άλλοτε για την επίλυση κοινωνικών, οικονομικών, πολιτισμικών, ανθρωπιστικών και ειρηνευτικών ζητημάτων και είναι η ατομική συνεισφορά που δεν σχετίζεται με κέρδος, αμοιβή ή καριέρα, αλλά στοχεύει στην ευημερία των συνανθρώπων ή του συνόλου της κοινωνίας. Η ρίζα της λέξης είναι λατινική (voluntas: θέληση).

Ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικο-οικονομικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας. Συνδυάζει «τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου».

Το γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Διονύσου ιδρύεται ώς μέρος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας κι οραματιζόμαστε να λειτουργήσει, ως δομή στήριξης και στρατηγικός κόμβος συνεργασίας, συντονισμού, συνεννόησης, σχεδιασμού και δράσης με όλους τους εθελοντές και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που επιθυμούν να συνεργαστούν με το Δήμο, προς όφελος των κατοίκων του Δήμου.

Θέλουμε να δημιουργηθούν εθελοντικές οργανώσεις αυτοτελείς κι αυτόνομες. Επιθυμούμε οι μεμονωμένοι εθελοντές να βρουν ένα πλαίσιο δράσεων όπου θα μπορούν να συμμετέχουν και η δράση τους να είναι οργανωμένη με συγκεκριμένα καθήκοντα.

Με την πλήρη οργάνωση των δράσεων θα επιτύχουμε την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και τη συνοχή που όλοι οραματιζόμαστε και αξίζουμε.

Ουσιαστικοί λόγοι για να γίνεις εθελοντής και ταυτόχρονα μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα του εθελοντισμού είναι :

Αναπτύσσεις νέες δεξιότητες
Μαθαίνεις να δουλεύεις ως μέλος μίας ομάδας
Μαθαίνεις να βάζεις στόχους και να τους πετυχαίνεις.
Γνωρίζεις ανθρώπους με διαφορετικές κοινωνικές και πολιτιστικές καταβολές , που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα
Παρατηρείς πως γίνεται ο συντονισμός μεγάλων και μικρών ομάδων για την επίτευξη των στόχων
Εργάζεσαι σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητο από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα
Διευρύνεις τις γνώσεις σου
Εξασκείσαι σε αντικείμενο σχετικό με τις σπουδές σου ή με τα χόμπυ σου
Κατανοείς καλύτερα τους συμπολίτες σου
Έρχεσαι σε επαφή με χώρους που μπορεί να μην γνώριζες πριν
Ένα από τα βασικά προβλήματα του εθελοντισμού είναι η δυσκολία εξεύρεσης χρόνου .

Αν είσαι νέος/α, χωρίς πολλές υποχρεώσεις, τα προγράμματα εθελοντισμού στα οποία μπορείς να συμμετέχεις θα σου προσφέρουν βεβαιώσεις συμμετοχής,οι οποίες θα σε βοηθήσουν στην αναζήτηση της εργασίας σου.Αν πάλι δεν διαθέτεις χρόνο υπάρχουν δράσεις τα Σαββατοκύριακα.

Ο εθελοντισμός σου δημιουργεί αίσθημα υπευθυνότητας γιατί ουσιαστικά άλλοι άνθρωποι βασίζονται στη βοήθειά σου. Τα αποτελέσματα μίας εθελοντικής δράσης είναι άμεσα και ο εθελοντισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνειδητοποιήσεις ότι πραγματικά έχεις τη δύναμη να κάνεις τα πράγματα καλύτερα.

Εάν έχεις αποφασίσει ότι ο εθελοντισμός σου ταιριάζει, βρες τη δράση που είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντα σου, την προσωπικότητά σου και το πρόγραμμά σου.

Υπάρχει μία σειρά από ερωτήματα που είναι βοηθητικό να απαντήσεις πριν αποφασίσεις σε ποιον τομέα θα κάνεις αίτηση.

Αφού κάνεις αίτηση για τη δράση που σε ενδιαφέρει, θα χρειαστεί να στείλεις ένα βιογραφικό σημείωμα και να περάσεις από μία συνέντευξη. Η συνέντευξη είναι σημαντική ώστε να γνωρίσεις το πλαίσιο στο οποίο θα εργαστείς, να γνωρίσεις τους επικεφαλής των ομάδων, να ρωτήσεις ό,τι σε απασχολεί γύρω από την εθελοντική δράση κ.λπ.

Εάν , μετά τη συνέντευξη θεωρήσεις ότι σου αρέσει το αντικείμενο της δράσης, το πλαίσιο στο οποίο γίνεται και οι άνθρωποι που εμπλέκονται τότε ο εθελοντισμός είναι μία απίστευτη εμπειρία!
Tab Content #3

Εθελοντικές Ομάδες του Δήμου Διονύσου

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΛ EMAIL ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΧΟΛΙΑ
«ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ» 2106211600 info@eddd.gr Ειρήνης 18 & 25ης Μαρτίου, Ροδόπολη Γεώργιος Μαγγίνας
«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ» 2108141600 pyrasfalia@gmail.com info@seppas.org Λ. Λίμνης Μαραθώνος (πρώην ΤΥΠΕΤ), Αγ.Στέφανος Χρήστος Σισμάνογλου
«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ» 210221580 kryonericp@hotmail.com Μαραθωνοδρόμων & Παραδείσου, Κρυονέρι Νικόλαος Τζανίδης
«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δ.Κ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ» 694559282 info@eppd.gr edionyssou@gmail.com Λ.Διονύσου & Μητροπολίτου Κυδωνιών Γρηγορίου, Διόνυσος (έναντι 2ου Δημοτικού) Δημήτριος Πιτιανούδης
1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Διονύσου «1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ» 6974825956 npdionisou@gmail.com Λεωφόρος Διονύσου, όπισθεν γηπέδου ποδοσφαίρου / τένις Λυσιώτης Αλέξανδρος
Χορευτική Ομάδα Δήμου Διονύσου με δάσκαλο τον εθελοντή κ. Γεώργιο Αντωνίου 6938510864 -Τρίτη στην ΔΚ Άνοιξης στην οδό Ναυαρίνου 19:30 -22:30 -Πέμπτη Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου(Πεντζερίδου 3) 20:45 -22:45

Εθελοντισμός

19/10/2023
Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού για εφήβους από Εθελόντρια του Δήμου Διονύσου

Η Αντιδημαρχία Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Ισότητας, και Τουριστικής Ανάπτυξης,  ανακοινώνουν με χαρά την  επανέναρξη διεξαγωγής του πιλοτικού Προγράμματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Δήμου μας. Το πρόγραμμα αυτό παρέχεται για 3 συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με την Εκπαιδευτικό και Σύμβουλο Ε.Π. κυρία Ασπασία Θεοδωρακάκη (μέλος του Μητρώου Εθελοντών […]

Διαβάστε Περισσότερα
01/09/2023
Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Διονύσια 2023» (31/8 έως και 8/9): Ποιοτικό υπερθέαμα εκδηλώσεων από το Δήμο Διονύσου!

Για ένα ακόμη καλοκαίρι, σας προσκαλούμε στα «Διονύσια 2023», το Πολιτιστικό Φεστιβάλ που διοργανώνεται για 12η χρονιά αποτελώντας θεσμό για το Δήμο Διονύσου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 31/8 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8/9, περιλαμβάνοντας συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, παιδική θεατρική παράσταση αλλά και παραδοσιακό μουσικοχορευτικό δρώμενο από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας. Όλες […]

Διαβάστε Περισσότερα
23/06/2023
Δήμος Διονύσου - ΕΣΤΙΑ: Χρήσιμες οδηγίες για τα καλοκαιρινά μπάνια από την εθελόντρια ιατρό Νένα Φουντουκίδου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΜΠΑΝΙΑ • Προστασία από τον ήλιο (αντηλιακό, καπέλο) • Ενυδάτωση (κατανάλωση τουλάχιστον 1 ½ λίτρα νερό την ημέρα, εκτός νοσημάτων που δεν το επιτρέπουν • Αποφυγή ηλιοθεραπείας και βαδίσματος στον ήλιο (κίνδυνος Θερμοπληξίας - Ηλίασης) • Όχι κατανάλωση τροφίμων 2 ώρες πριν την κολύμβηση • Άτομα με γνωστές αλλεργίες να φέρουν πάντα […]

Διαβάστε Περισσότερα
03/05/2023
Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Διονύσου και της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου τη Δευτέρα 15/5

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιήσουν ο Δήμος Διονύσου και η Δημοτική Κοινότητα Κρυονερίου τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023. Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου από 17:00 έως 20:00. Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου Ηρακλής Χιώτης και όλα τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου καλούν τους πολίτες να προσέλθουν στην […]

Διαβάστε Περισσότερα
02/05/2023
Δήλωση του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε την 1η Μαΐου 2023

Αγαπητοί συνδημότες, Φίλες και Φίλοι, Η Πρωτομαγιά συμβολίζει κάθε χρόνο την Άνοιξη και την καλοκαιρία, παράλληλα όμως σηματοδοτεί την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, που ήδη ξεκίνησε από χθες, 1η Μαΐου 2023, και θα ολοκληρωθεί μετά από 5 μήνες, στις 31 Οκτωβρίου 2023. Πρόκειται για μια κρίσιμη και ευαίσθητη περίοδο κατά την οποία πρέπει όλοι να […]

Διαβάστε Περισσότερα
28/04/2023
Εισαγωγικό Πρόγραμμα Life Coaching από το Δήμο Διονύσου και την Μόρυα Ακριβή Χατζηϊωάννου

Το Αυτοτελές Τμήμα Διαβούλευσης και Εθελοντισμού του Δήμου Διονύσου σε συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας με την εθελόντρια του Μητρώου μας θεραπεύτρια και πιστοποιημένη Coach Μόρυα Ακριβή Χατζηϊωάννου και τους επιτυχημένους κύκλους Spa Ενσυνειδητότητας (Mindfulness) εκκινεί ένα νέο πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εισαγωγής στο Life Coaching που στοχεύει στην υποστήριξη και ενδυνάμωση των […]

Διαβάστε Περισσότερα
21/06/2022
Πολιτική Προστασία Δήμου Διονύσου: Αυτό το καλοκαίρι γίνε εθελοντής σε ένα κλιμάκιο και προστάτεψε το δάσος και τον τόπο σου!

O Δήμος Διονύσου και η αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, ως συνδετικός κρίκος του πολίτη με την κοινωνία, προσκαλεί όσους δημότες και κατοίκους το επιθυμούν, να συνδράμουν εθελοντικά στο πολύτιμο έργο των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας. Αν συνεισφέρουμε όλοι μαζί στη δύσκολη κοινή προσπάθεια, η αντιμετώπιση των πυρκαγιών θα γίνει πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική. Αυτό […]

Διαβάστε Περισσότερα
21/06/2022
Πολιτική Προστασία Δήμου Διονύσου: Αυτό το καλοκαίρι γίνε εθελοντής σε ένα κλιμάκιο και προστάτεψε το δάσος και τον τόπο σου!

O Δήμος Διονύσου και η αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, ως συνδετικός κρίκος του πολίτη με την κοινωνία, προσκαλεί όσους δημότες και κατοίκους το επιθυμούν, να συνδράμουν εθελοντικά στο πολύτιμο έργο των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας. Αν συνεισφέρουμε όλοι μαζί στη δύσκολη κοινή προσπάθεια, η αντιμετώπιση των πυρκαγιών θα γίνει πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική. Αυτό […]

Διαβάστε Περισσότερα
04/05/2022
Ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης του Δήμου Διονύσου προς το λαό της Ουκρανίας

Με επιτυχία στέφθηκε η δράση του Δήμου Διονύσου, της Περιφέρειας Αττικής και του «Όλοι μαζί μπορούμε», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/5 έξω από το Δημαρχείο Διονύσου. Με τη βοήθεια πολιτών, εθελοντών, επιχειρήσεων και φορέων, ένα φορτηγό της Περιφέρειας γέμισε με είδη πρώτης ανάγκης για τον πολύπαθο λαό της Ουκρανίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς […]

Διαβάστε Περισσότερα
04/05/2022
Ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης του Δήμου Διονύσου προς το λαό της Ουκρανίας

Με επιτυχία στέφθηκε η δράση του Δήμου Διονύσου, της Περιφέρειας Αττικής και του «Όλοι μαζί μπορούμε», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/5 έξω από το Δημαρχείο Διονύσου. Με τη βοήθεια πολιτών, εθελοντών, επιχειρήσεων και φορέων, ένα φορτηγό της Περιφέρειας γέμισε με είδη πρώτης ανάγκης για τον πολύπαθο λαό της Ουκρανίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε […]

Διαβάστε Περισσότερα
19/04/2022
Δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία στο Δημαρχείο Διονύσου την Πέμπτη 5 Μαΐου

Ο Δήμος Διονύσου σε συνεργασία με το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και την Περιφέρεια Αττικής, υλοποιεί δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Ουκρανικό λαό, αλλά και για τους πρόσφυγες που καθημερινά έρχονται στην Ελλάδα. Υπολογίζεται πως έχουν έρθει περίπου 20.000 Ουκρανοί που χρειάζονται βοήθεια. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Μαΐου, έξω από […]

Διαβάστε Περισσότερα
19/04/2022
Δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία στο Δημαρχείο Διονύσου την Πέμπτη 5 Μαΐου

Ο Δήμος Διονύσου σε συνεργασία με το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και την Περιφέρεια Αττικής, υλοποιεί δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Ουκρανικό λαό, αλλά και για τους πρόσφυγες που καθημερινά έρχονται στην Ελλάδα. Υπολογίζεται πως έχουν έρθει περίπου 20.000 Ουκρανοί που χρειάζονται βοήθεια. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Μαΐου, έξω από […]

Διαβάστε Περισσότερα
01/03/2022
Χάρτα Εθελοντισμού Δήμου Διονύσου: Σε διαβούλευση έως και την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Ο Δήμος Διονύσου και το Αυτοτελές Τμήμα Εθελοντισμού και Διαβούλευσης, με Επικεφαλής την Εντεταλμένη Σύμβουλο Σοφία Κατσίγιαννη, θέτουν σε δημόσια διαβούλευση, έως και την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022, τη "Χάρτα Εθελοντισμού" στην οποία περιγράφονται οι βασικές έννοιες και το πλαίσιο που διέπουν την εθελοντική δράση στο Δήμο μας. Τοπικοί φορείς και πολίτες μπορούν να στείλουν […]

Διαβάστε Περισσότερα
01/03/2022
Χάρτα Εθελοντισμού Δήμου Διονύσου: Σε διαβούλευση έως και την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Ο Δήμος Διονύσου και το Αυτοτελές Τμήμα Εθελοντισμού και Διαβούλευσης, με Επικεφαλής την Εντεταλμένη Σύμβουλο Σοφία Κατσίγιαννη, θέτουν σε δημόσια διαβούλευση, έως και την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022, τη "Χάρτα Εθελοντισμού" στην οποία περιγράφονται οι βασικές έννοιες και το πλαίσιο που διέπουν την εθελοντική δράση στο Δήμο μας. Τοπικοί φορείς και πολίτες μπορούν να στείλουν […]

Διαβάστε Περισσότερα
19/01/2022
Χρήσιμες οδηγίες και πληροφορίες ενόψει πιθανών χιονοπτώσεων, χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού στο Δήμο Διονύσου από την κακοκαιρία "ΕΛΠΙΔΑ"

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ε.Μ.Υ. από το Σάββατο 22/1 και για τις επόμενες μέρες αναμένεται ισχυρή κακοκαιρία με την ονομασία «ΕΛΠΙΔΑ», που αναμένεται να πλήξει μεταξύ άλλων και το Δήμο Διονύσου. Το φαινόμενο εξελίσσεται συνεχώς με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ακριβής εκτίμηση αναφορικά με το μέγεθος, την ένταση και τις πιθανές επιπτώσεις της κακοκαιρίας. […]

Διαβάστε Περισσότερα
19/01/2022
Χρήσιμες οδηγίες και πληροφορίες ενόψει πιθανών χιονοπτώσεων, χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού στο Δήμο Διονύσου από την κακοκαιρία "ΕΛΠΙΔΑ"

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ε.Μ.Υ. από το Σάββατο 22/1 και για τις επόμενες μέρες αναμένεται ισχυρή κακοκαιρία με την ονομασία «ΕΛΠΙΔΑ», που αναμένεται να πλήξει μεταξύ άλλων και το Δήμο Διονύσου. Το φαινόμενο εξελίσσεται συνεχώς με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ακριβής εκτίμηση αναφορικά με το μέγεθος, την ένταση και τις πιθανές επιπτώσεις της κακοκαιρίας. […]

Διαβάστε Περισσότερα
04/01/2022
Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» του Δήμου Διονύσου και του Δημάρχου Γ.Καλαφατέλη προς τους Χορηγούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου για το 2021

Ο Δήμος Διονύσου, ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, η αρμόδια Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δομών Υγείας Γεωργία Κριεμάδη καθώς και όλα τα στελέχη και οι υπάλληλοι των Δημοτικών Κοινωνικών Υπηρεσιών, επιθυμούν να ευχαριστήσουν δημόσια τους Χορηγούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 προσέφεραν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης προς […]

Διαβάστε Περισσότερα
04/01/2022
Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» του Δήμου Διονύσου και του Δημάρχου Γ.Καλαφατέλη προς τους Χορηγούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου για το 2021

Ο Δήμος Διονύσου, ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, η αρμόδια Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δομών Υγείας Γεωργία Κριεμάδη καθώς και όλα τα στελέχη και οι υπάλληλοι των Δημοτικών Κοινωνικών Υπηρεσιών, επιθυμούν να ευχαριστήσουν δημόσια τους Χορηγούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 προσέφεραν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης προς […]

Διαβάστε Περισσότερα
29/12/2021
Ο Δήμαρχος Διονύσου Γ.Καλαφατέλης ευχαριστεί τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης & Ξένων Γλωσσών που στηρίζουν το "Κοινωνικό Φροντιστήριο"

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια τους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι, κατόπιν σχετικής δημόσιας πρόσκλησης, αποδέχθηκαν να παρέχουν ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικές υπηρεσίες (ενισχυτική διδασκαλία) για την περίοδο 2021-2022, σε μαθητές και μαθήτριες του Δήμου μας οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλουν δίδακτρα. Σημειώνεται ότι η παροχή εκπαίδευσης προς τους […]

Διαβάστε Περισσότερα
29/12/2021
Ο Δήμαρχος Διονύσου Γ.Καλαφατέλης ευχαριστεί τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης & Ξένων Γλωσσών που στηρίζουν το "Κοινωνικό Φροντιστήριο"

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια τους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι, κατόπιν σχετικής δημόσιας πρόσκλησης, αποδέχθηκαν να παρέχουν ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικές υπηρεσίες (ενισχυτική διδασκαλία) για την περίοδο 2021-2022, σε μαθητές και μαθήτριες του Δήμου μας οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλουν δίδακτρα. Σημειώνεται ότι η παροχή εκπαίδευσης προς τους […]

Διαβάστε Περισσότερα
20/12/2021
Συνεργασία της We4all με το Δήμο Διονύσου, για δημιουργία πνευμόνων πρασίνου και περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία

O Δήμος Διονύσου σε συνεργασία με την ΜΚΟ We4all συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια για τη δημιουργία νέων πνευμόνων πρασίνου στην περιοχή μας αλλά και την παροχή περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία του Δήμου, στο πλαίσιο του προγράμματος GREEN FUTURE. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2021 με πρώτη στάση το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου. […]

Διαβάστε Περισσότερα
20/12/2021
Συνεργασία της We4all με το Δήμο Διονύσου, για δημιουργία πνευμόνων πρασίνου και περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία

O Δήμος Διονύσου σε συνεργασία με την ΜΚΟ We4all συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια για τη δημιουργία νέων πνευμόνων πρασίνου στην περιοχή μας αλλά και την παροχή περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία του Δήμου, στο πλαίσιο του προγράμματος GREEN FUTURE. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2021 με πρώτη στάση το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου. […]

Διαβάστε Περισσότερα
12/12/2021
Διαβούλευση για Περιβάλλον στο Δήμο Διονύσου: Τι απάντησαν και πρότειναν οι πολίτες

Ο Δήμος Διονύσου δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής διαβούλευσης για το περιβάλλον που υλοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα από το Αυτοτελές Τμήμα Εθελοντισμού και Διαβούλευσης του Δήμου Διονύσου, με υπεύθυνη την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου & Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Διαβούλευσης, Εθελοντισμού & Ισότητας Σοφία Κατσίγιαννη. Οι πολίτες που συμμετείχαν απάντησαν στα ερωτήματα που […]

Διαβάστε Περισσότερα
12/12/2021
Διαβούλευση για Περιβάλλον στο Δήμο Διονύσου: Τι απάντησαν και πρότειναν οι πολίτες

Ο Δήμος Διονύσου δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής διαβούλευσης για το περιβάλλον που υλοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα από το Αυτοτελές Τμήμα Εθελοντισμού και Διαβούλευσης του Δήμου Διονύσου, με υπεύθυνη την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου & Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Διαβούλευσης, Εθελοντισμού & Ισότητας Σοφία Κατσίγιαννη. Οι πολίτες που συμμετείχαν απάντησαν στα ερωτήματα που […]

Διαβάστε Περισσότερα
05/12/2021
Διαδικτυακή συνάντηση για το Νεανικό Εθελοντισμό

Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Εθελοντισμού, το Τμήμα Διαβούλευσης & Εθελοντισμού του Δήμου Διονύσου διοργανώνει την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 διαδικτυακή συνάντηση για το Νεανικό Εθελοντισμό με θέμα «Το δυναμικό του σήμερα για τον κόσμο του αύριο». Στη συζήτηση θα συμμετέχουν αξιόλογοι συμπολίτες μας με μεγάλη εμπειρία στην εμψύχωση νέων: - Αλέξανδρος Λυσιώτης, […]

Διαβάστε Περισσότερα
05/12/2021
Διαδικτυακή συνάντηση για το Νεανικό Εθελοντισμό

Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Εθελοντισμού, το Τμήμα Διαβούλευσης & Εθελοντισμού του Δήμου Διονύσου διοργανώνει την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 διαδικτυακή συνάντηση για το Νεανικό Εθελοντισμό με θέμα «Το δυναμικό του σήμερα για τον κόσμο του αύριο». Στη συζήτηση θα συμμετέχουν αξιόλογοι συμπολίτες μας με μεγάλη εμπειρία στην εμψύχωση νέων: - Αλέξανδρος Λυσιώτης, […]

Διαβάστε Περισσότερα
04/11/2021
Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού για εφήβους από Εθελόντρια του Δήμου Διονύσου

Ο Δήμος Διονύσου και συυγκεκριμένα το Αυτοτελές Τμήμα Διαβούλευσης και Εθελοντισμού σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανακοινώνουν με χαρά την έναρξη διεξαγωγής του Πιλοτικού Προγράμματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Δήμου μας, σε συνεργασία με την Εκπαιδευτικό και Σύμβουλο Ε.Π. κ. Ασπασία Θεοδωρακάκη (μέλος του Μητρώου Εθελοντών του Δήμου μας). […]

Διαβάστε Περισσότερα
04/11/2021
Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού για εφήβους από Εθελόντρια του Δήμου Διονύσου

Ο Δήμος Διονύσου και συυγκεκριμένα το Αυτοτελές Τμήμα Διαβούλευσης και Εθελοντισμού σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανακοινώνουν με χαρά την έναρξη διεξαγωγής του Πιλοτικού Προγράμματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Δήμου μας, σε συνεργασία με την Εκπαιδευτικό και Σύμβουλο Ε.Π. κ. Ασπασία Θεοδωρακάκη (μέλος του Μητρώου Εθελοντών του Δήμου μας). […]

Διαβάστε Περισσότερα
07/10/2021
Ο Δήμος Διονύσου συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας» με τρεις δράσεις για το περιβάλλον

Ο Δήμος Διονύσου και το Αυτοτελές Τμήμα Διαβούλευσης & Εθελοντισμού συμμετέχουν, φέτος ξανά, την εβδομάδα 11-17 Οκτωβρίου 2021, στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.). Η Ε.Ε.Τ.Δ. είναι ένας θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης αφιερωμένος στην προώθηση της ιδέας της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών σε τοπικό επίπεδο και την ενδυνάμωση της τοπικής δημοκρατίας […]

Διαβάστε Περισσότερα
07/10/2021
Ο Δήμος Διονύσου συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας» με τρεις δράσεις για το περιβάλλον

Ο Δήμος Διονύσου και το Αυτοτελές Τμήμα Διαβούλευσης & Εθελοντισμού συμμετέχουν, φέτος ξανά, την εβδομάδα 11-17 Οκτωβρίου 2021, στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.). Η Ε.Ε.Τ.Δ. είναι ένας θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης αφιερωμένος στην προώθηση της ιδέας της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών σε τοπικό επίπεδο και την ενδυνάμωση της τοπικής δημοκρατίας […]

Διαβάστε Περισσότερα
12/08/2021
ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2021: Πολιτισμός, ψυχαγωγία αλλά και ενίσχυση των εθελοντικών κλιμακίων πολιτικής προστασίας - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 29/8 έως και 13/9

Μετά από απόφαση του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, τα φετινά ΔΙΟΝΥΣΙΑ που διοργανώνει ο Δήμος, από 29/8 έως και 13/9, είναι αφιερωμένα στην ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας του Δήμου μας (Αγίου Στεφάνου, Διονύσου, Κρυονερίου, Ροδόπολης, Άνοιξης καθώς και των Ναυτοπροσκόπων Διονύσου). Καλούμε λοιπόν όλους τους δημότες μας, στο πλαίσιο της προσέλευσής τους […]

Διαβάστε Περισσότερα
12/08/2021
ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2021: Πολιτισμός, ψυχαγωγία αλλά και ενίσχυση των εθελοντικών κλιμακίων πολιτικής προστασίας - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 29/8 έως και 13/9

Μετά από απόφαση του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, τα φετινά ΔΙΟΝΥΣΙΑ που διοργανώνει ο Δήμος, από 29/8 έως και 13/9, είναι αφιερωμένα στην ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας του Δήμου μας (Αγίου Στεφάνου, Διονύσου, Κρυονερίου, Ροδόπολης, Άνοιξης καθώς και των Ναυτοπροσκόπων Διονύσου). Καλούμε λοιπόν όλους τους δημότες μας, στο πλαίσιο της προσέλευσής τους […]

Διαβάστε Περισσότερα
08/08/2021
Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» ήρθε στο Δήμο Διονύσου και μαγειρεύει για τους πυρόπληκτους

Ενημερώνουμε ότι από σήμερα 9 Αυγούστου και για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο θα φιλοξενηθεί στο ΚΑΠΗ Κρυονερίου (Πλατεία Μικράς Ασίας, Κρυονέρι) η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», για την προετοιμασία γευμάτων για τους πυρόπληκτους, τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που συνεχίζουν να επιχειρούν στις περιοχές της Βαρυμπόμπης, του Δήμου Διονύσου και των Αφιδνών. Ο […]

Διαβάστε Περισσότερα
08/08/2021
Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» ήρθε στο Δήμο Διονύσου και μαγειρεύει για τους πυρόπληκτους

Ενημερώνουμε ότι από σήμερα 9 Αυγούστου και για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο θα φιλοξενηθεί στο ΚΑΠΗ Κρυονερίου (Πλατεία Μικράς Ασίας, Κρυονέρι) η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», για την προετοιμασία γευμάτων για τους πυρόπληκτους, τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που συνεχίζουν να επιχειρούν στις περιοχές της Βαρυμπόμπης, του Δήμου Διονύσου και των Αφιδνών. Ο […]

Διαβάστε Περισσότερα
04/08/2021
Ο Δήμος Διονύσου δημιουργεί «Δίκτυο Εθελοντών» για 10 τομείς προσφοράς – Συμπληρώστε τη Φόρμα Εθελοντή

Στο πλαίσιο προώθησης και αναβάθμισης της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους πολίτες, ο Δήμος Διονύσου δημιουργεί για πρώτη φορά «Δίκτυο Εθελοντών» για 10 τομείς προσφοράς (Πολιτική Προστασία, Περιβαλλοντική Προστασία, Δημοτικό Πολυϊατρείο, Ψυχολογική & Συμβουλευτική Υπηρεσία, Κοινωνικές Δομές, Παιδαγωγικές Υπηρεσίες, Εθελοντική Αιμοδοσία, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Σίτιση & Φροντίδα Αδέσποτων Ζώων, Πολιτισμός-Αθλητισμός). Ακολουθούν πληροφορίες αναφορικά με τη […]

Διαβάστε Περισσότερα
29/07/2021
Το «ευχαριστώ» του Δημάρχου Διονύσου προς τους εθελοντές πυρασφάλειας καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στο πλαίσιο της πρόσφατης πυρκαγιάς

Συνάντηση με τους επικεφαλής των εθελοντικών κλιμακίων πυρασφάλειας του Δήμου Διονύσου (Αγίου Στεφάνου, Διονύσου, Κρυονερίου, Ροδόπολης, Άνοιξης) καθώς και των Ναυτοπροσκόπων Διονύσου είχε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτικής Προστασίας Μανώλη Κόκκαλη, τον Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης Στέφανο Κριεμάδη, τον Υπεύθυνο του Γραφείου […]

Διαβάστε Περισσότερα
29/07/2021
Το «ευχαριστώ» του Δημάρχου Διονύσου προς τους εθελοντές πυρασφάλειας καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στο πλαίσιο της πρόσφατης πυρκαγιάς

Συνάντηση με τους επικεφαλής των εθελοντικών κλιμακίων πυρασφάλειας του Δήμου Διονύσου (Αγίου Στεφάνου, Διονύσου, Κρυονερίου, Ροδόπολης, Άνοιξης) καθώς και των Ναυτοπροσκόπων Διονύσου είχε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτικής Προστασίας Μανώλη Κόκκαλη, τον Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης Στέφανο Κριεμάδη, τον Υπεύθυνο του Γραφείου […]

Διαβάστε Περισσότερα
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο