Γρήγορη Περιήγηση

13-06-24 - 20:13
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Διαπαραταξιακή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνη, για το θέμα των σταθμών πλευρικών διοδίων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 01/07/2016

Διαπαραταξιακή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου στο Δημαρχείο Διονύσου, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Διονύση Ζαμάνη, προκειμένου να συζητηθούν οι νεώτερες εξελίξεις στο θέμα των παράπλευρων σταθμών διοδίων στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Καλαφατέλης και Γιάννης Κανατσούλης (Ενωτική Πρωτοβουλία), Παναγιώτης Μπιτάκος και Γιάννης Φωτάκης (Νέα Πνοή), Γιώργος Ζυγούνας (ΔΑΔΙΟΝ) και Ζωή Σώκου (Λαϊκή Συσπείρωση), ενώ παρευρέθησαν και οι κ.κ. Αντώνης Σαρρής (Συμμαχία για τον Πολίτη) και Δημήτρης Μανδάλακας (Πρόεδρος ΣΕΒΑ). Ο κ. Δ. Ζαμάνης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων σχετικά με τη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον ομόλογο του Δήμαρχο Κηφισιάς κο Γιώργο Θωμάκο και τους εκπροσώπους του ΣΕΒΑ, όπου αποφασίσθηκε να προγραμματιστεί από κοινού συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης των πλευρικών σταθμών διοδίων, καθώς και για την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρίστο Σπίρτζη για το εν λόγω θέμα. Στη διαλογική συζήτηση της διαπαραταξιακής κρίθηκε ότι είναι απαραίτητο να γίνει η πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των κατοίκων για τις επιπτώσεις από την ενδεχόμενη εγκατάσταση των πλευρικών διοδίων και να πραγματοποιηθεί έγκαιρα, εντός του Ιουλίου, εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασής τους. Για το σκοπό αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθούν έκτακτες συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων σε κάθε Δημοτική Ενότητα όπου θα προσκληθούν σύλλογοι, φορείς και δημότες, με στόχο την ευρεία ενημέρωση των πολιτών αλλά και την καλή διοργάνωση της εκδήλωσης διαμαρτυρίας καθώς επίσης και άμεσα να πραγματοποιηθεί και νέα διαπαραταξιακή συνάντηση. Οι συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων προτάθηκε να πραγματοποιηθούν : Άγιος Στέφανος -Δευτέρα 4 Ιουλίου, Άνοιξη -Τρίτη 5 Ιουλίου, Διόνυσος- Τετάρτη 6 Ιουλίου, Δροσιά -Πέμπτη 7 Ιουλίου, Κρυονέρι- Παρασκευή 8 Ιουλίου, Ροδόπολη - Σταμάτα Κυριακή 10 Ιουλίου. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Δήμαρχος κ. Δ. Ζαμάνης δήλωσε: «Η ενδεχόμενη εγκατάσταση των πλευρικών σταθμών διοδίων στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης θα φέρει οικονομική επιβάρυνση στους κατοίκους καθώς και μεγάλη περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή υποβάθμιση στην περιοχή μας, από τη στιγμή που δεν υπάρχει παράπλευρο δίκτυο δρόμων. Ο Δήμος θα ενημερώσει διεξοδικά τους δημότες για τις επιπτώσεις και θα διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο και δυναμικά, το δίκιο που είναι με το μέρος μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Με την πρόσφατη έναρξη της λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς, ο κάθε κηδεμόνας σκύλου ή γάτας, πρέπει: • Να βεβαιωθεί ότι το ζώο του εμφανίζεται στο ΕΜΖΣ, κάνοντας είσοδο με τους κωδικούς taxisnet στο pet.gov.gr, αν δεν εμφανίζονται να επικοινωνήσει με τον κτηνίατρό του. • Να ελέγξει ότι τα στοιχεία του ζώου τους εμφανίζονται επικαιροποιημένα σε περίπτωση που είναι ήδη στειρωμένο και εμβολιασμένο, αν δεν εμφανίζονται επικαιροποιημένα να επικοινωνήσει με τον κτηνίατρο του. • Οι κηδεμόνες των αστείρωτων ζώων πρέπει να επιλέξουν είτε την στείρωση, είτε την αποστολή DNA στο ΕΦΑΓΥΖΣ (Εργαστήριο Φύλαξης & Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς) έως την 21η Ιουλίου 2024. Οι αμελείς ιδιοκτήτες που την 21-07-24 δεν έχουν προβεί σε στείρωση του κατοικίδιού τους, ούτε σε αποστολή DNA είναι εκτεθειμένοι σε πρόστιμο 1000€ που επιβάλλεται αυτόματα με βάση τα στοιχεία στο ΕΜΖΣ.

Επιλογές Σελίδας

Αντιγραφή Συνδέσμου Σελίδας
Κοινοποιηση
[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο