Γρήγορη Περιήγηση

20-04-24 - 13:38
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Δήμος Διονύσου: "Προστατέψτε τα αδέσποτα από την κακοκαιρία"

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17/09/2020

Ενόψει της κακοκαιρίας «Ιανός», που αναμένεται να πλήξει και την Αττική τις επόμενες ώρες, η Αντιδημαρχία Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών καθώς και όλες οι υπηρεσίες αλλά και εθελοντικοί φορείς του Δήμου Διονύσου που μεριμνούν για την προστασία των αδέσποτων ζώων, εφιστούν την προσοχή στους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα τα απροστάτευτα πλάσματα, προκειμένου να μη μείνουν εκτεθειμένα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ειδικότερα, στις Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επισημαίνεται ότι η χαλαζόπτωση μπορεί να καταστεί εξαιρετικά επικίνδυνη για τα ζώα. Καλούνται λοιπόν οι πολίτες να προστατεύσουν με οποίο μέσο μπορούν τα αδέσποτα ζώα.

Ιδανικό θα ήταν να φιλοξενηθούν σε οποιοδήποτε στεγασμένο μέρος καθώς κινδυνεύει η ζωή τους. Τα αδέσποτα ζώα αδυνατούν να βρουν ασφαλές κατάλυμα και μπορεί να παρασυρθούν ακόμη και από τον αέρα. 

Εκτός από τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στο έλεος, υπάρχουν και κάποια δεσποζόμενα ζώα που ζουν μονίμως αλυσοδεμένα σε αυλές, ταράτσες, χωράφια, κ.ά., αν και είναι παράνομο. Κινδυνεύουν πεθάνουν από την κακοκαιρία ανήμπορα και αλυσοδεμένα, καθώς κινδυνεύουν άμεσα. Τουλάχιστον γι’ αυτές τις μέρες οι κηδεμόνες τους ας τα βάλουν στο σπίτι τους ή έστω σε ασφαλείς χώρους.

Κάθε ζωή έχει αξία, ας προστατεύσουμε τ’ αδύναμα κι ανήμπορα πλάσματα εν μέσω ακραίων καιρικών φαινομένων με όποιο τρόπο μπορούμε. Η προσωρινή φιλοξενία σώζει ζωές κυριολεκτικά. 

#Προστατεύω_τα_ζώα
#Δήμος_Διονύσου

[script-63d1657eadcab]

Gallery

© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο