Γρήγορη Περιήγηση

19-05-24 - 10:57
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Δήμος Διονύσου: Με 3 υπερσύγχρονα οχήματα - μηχανήματα ενισχύει το στόλο του και την πολιτική προστασία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15/09/2022

Με 3 υπερσύγχρονα οχήματα -μηχανήματα ενισχύει το στόλο του αλλά και την πολιτική του προστασία ο Δήμος Διονύσου. Η παραλαβή των οχημάτων πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες παρουσία του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτικής Προστασίας Μανώλη Κόκκαλη, του Αντιδημάρχου Επιχειρησιακής Λειτουργίας και Καθημερινότητας του Πολίτη Μιχάλη Τσιλιγκίρη, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου Δημήτρη Μπαμπανίκα καθώς και στελεχών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Καθαριότητας. Ειδικότερα τα οχήματα που παρελήφθησαν είναι:

- Ένας ερπυστριοφόρος εκσκαφέας (Τσάπα) τύπου Yanmar (μοντέλο SV100-2PB), 3.318 κυβικών εκατοστών με ισχύ 73 Hp και ροπή 283 Nm, με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Το συγκεκριμένο μηχάνημα. που έχει πάρα πολλές δυνατότητες στον τομέα της πολιτικής προστασίας, θα χρησιμοποιείται και για τις ανάγκες στο πλαίσιο λειτουργίας του Κλαδοφάγου στην Αχλαδούλα.

- Ένα σάρωθρο 6 κυβικών μέτρων, μικτού φορτίου 16 τόνων, μέσω leasing. Το νέο σάρωθρο είναι ένα πολυχρηστικό μηχάνημα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την καθαριότητα του οδικού δικτύου αλλά και ως όχημα πολιτικής προστασίας. Ειδικότερα έχει τη δυνατότητα να αντλεί νερό και να γεμίζει με αυτά τις δεξαμενές πυροσβεστικών οχημάτων, στο πλαίσιο κατάσβεσης πυρκαγιών, καθώς και να καθαρίζει φρεάτια για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων ενόψει επερχόμενων βροχοπτώσεων.

- Ένα πολυμηχάνημα τύπου Unimog της εταιρίας Mercedes-Benz με κινητήρα Diesel και ισχύ 140 kW (190hp), με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» . Το συγκεκριμένο Unimog συνοδεύεται από τρία παρελκόμενα μηχανήματα:  λεπίδα αποχιονισμού, αλατοδιανομέα και χορτοκοπτικό με καταστροφέα και κλαδευτικό. Η τοποθέτηση των μηχανημάτων, ανάλογα με την ανάγκη, γίνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καθιστώντας  το πολυμηχάνημα ιδιαίτερα ευέλικτο σε κάθε συνθήκη καθώς και στο πλαίσιο των αναγκών της πολιτικής προστασίας.

O Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης καλαφατέλης δήλωσε σχετικά:

«Mε 3 νέα οχήματα – μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας ενισχύουμε ουσιαστικά το στόλο αλλά και την πολιτική προστασία του Δήμου Διονύσου. Ο εκσυγχρονισμός  του στόλου θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, με οχήματα που αναμένουμε να παραλάβουμε, είτε με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» είτε μέσω leasing. Με τα νέα οχήματα ανανεώνουμε το γηρασμένο στόλο και αναβαθμίζουμε τον εξοπλισμό μας έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της πολιτικής προστασίας σε κάθε καιρικό φαινόμενο».

Δείτε σχετικά βίντεο και φωτογραφίες.

[script-63d1657eadcab]

Gallery

© 2023 Δήμος Διονύσου
web design by
Powered by Browserbros.gr
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο