Γρήγορη Περιήγηση

15-07-24 - 21:00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Αφιέρωμα στην Ινδία, στον Πολιτισμό και τη μουσική της

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 09/06/2024

Μια διαφορετική βραδιά προσέφερε στους Δημότες του ο Δήμος Διονύσου το Σάββατο 1 Ιουνίου…

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Φιλοζωίας παρουσίασε ένα αφιέρωμα στην Ινδία, στον Πολιτισμό και τη μουσική της. Ζωντανή παραδοσιακή και κλασική ινδική μουσική και χορός συνόδευσαν την πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Ινδική Μουσική» (Ινδική κλασική & λαϊκή μουσική, μεγάλοι δημιουργοί, κλασικά & λαϊκά μουσικά όργανα και των φυλών, κλασικοί & λαϊκοί χοροί), του συγγραφέα Κωσταντίνου Καλαιτζή.

Ο Κωνσταντίνος Καλαιτζής, με ρίζα από την περιοχή του Αγίου Στεφάνου, μας ταξίδεψε για 2 ώρες στην Ινδία. Προβολή σπάνιου οπτικού και ακουστικού υλικού, ζωντανή μουσική και χοροί της Ινδίας γοήτευσαν τους παραβρισκόμενους, που γέμισαν το Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου.

Την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβε η επιμελήτρια του βιβλίου,  μουσειολόγος και υποψήφια διδάκτωρ του Δ.Π.Θ. Σάτυα Κασσίμη. Για το βιβλίο μίλησε η κ. Βασιλική Χρυσανθοπούλου, Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας του ΕΚΠΑ. Χαιρετισμό απηύθυναν ο καθηγητής, Ινδολόγος και πρόεδρος της Ελληνο-Ινδικής Εταιρίας Πολιτισμού και Ανάπτυξης Δρ Δημήτριος  Βασιλειάδης και ο Γιώργος Κομνηνάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εθελοντισμού και Φιλοζωίας Δήμου Διονύσου ενώ η βραδιά έκλεισε με κέρασμα από την Ινδική Πρεσβεία.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία του Δήμου Διονύσου και της Ινδικής Πρεσβείας, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Birender Singh Rawat, Β' Γραμματέας και Υπεύθυνος για θέματα Πολιτισμού και Οικονομικών.

 

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο