Γρήγορη Περιήγηση

29-05-24 - 18:15
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Ανακοίνωση του Δήμου Διονύσου για την πιθανολογούμενη εμφάνιση λύκου στην Ραπεντώσα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 30/01/2022

Σχετικά με την εύρεση δύο πτωμάτων αδέσποτων σκύλων που βρέθηκαν μισοφαγωμένα στη Ραπεντώσα Διονύσου, πιθανότατα από άγριο ζώο, συμβάν το οποίο τις τελευταίες μέρες απασχολεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά από ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο Δήμος Διονύσου ανακοινώνει τα εξής:

1) Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το εν λόγω περιστατικό, τόσο ο Δήμαρχος Διονύσου όσο και τα αρμόδια στελέχη (Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Εντεταλμένος Σύμβουλος Φιλοζωίας, Σύμβουλος Φιλοζωίας κλπ) κινητοποιήθηκαν άμεσα επικοινωνώντας τόσο με το αρμόδιο Δασαρχείο Πεντέλης όσο και με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

2) Όπως πληροφορηθήκαμε, σήμερα ή αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το ζήτημα με ευθύνη του Δασαρχείου και σύντομα θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

3) Αυτή τη στιγμή και μέχρι να εκδοθεί η επίσημη ανακοίνωση κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα αν η επίθεση στα δύο σκυλιά πραγματοποιήθηκε από λύκο ή άλλο άγριο ζώο. Όποια κι αν είναι η πραγματικότητα επιβάλλεται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλους.

4) Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος εφιστά την προσοχή των πολιτών μέχρι να υπάρξουν συγκεκριμένες οδηγίες από το Δασαρχείο. Συγκεκριμένα τους καλεί:
α) να είναι προσεκτικοί κατά τους περιπάτους τους και ειδικά όταν έχουν μαζί τους κατοικίδια,
β) να αποφεύγουν να ρίχνουν υπολείμματα τροφών στους κάδους απορριμμάττων, κάτι που ενδέχεται να προσελκύει διάφορα άγρια ζώα.

 

[script-63d1657eadcab]

Gallery

© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο