Γρήγορη Περιήγηση

23-06-24 - 02:15
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάλλος» - Χρήσιμες οδηγίες προς τους πολίτες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 12/10/2021

Εκτάκτως συνεδρίασε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας «Μπάλλος», με διάρκεια από την Τετάρτη 13 έως και την Παρασκευή 15/10, η οποία αναμένεται να επηρεάσει μεταξύ άλλων και το Δήμο Διονύσου με πιθανές βροχές, καταιγίδες και ανέμους μεγάλης έντασης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Μανώλης Κόκκαλης, Στέφανος Κριεμάδης, Μιχάλης Τσιλιγκίρης, Δημήτρης Ράικος, Γιάννης Τσουδερός και Γεωργία Κριεμάδη, οι επικεφαλής των Εθελοντικών Κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας, οι Πρόεδροι των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων, ο Υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής προστασίας Απόλλων Κούνης και ο  Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Χριστόπουλος.

Ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση κατά την οποία εκτιμήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση και οι πιθανοί κίνδυνοι λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών, οι οποίοι επιχειρείται να περιοριστούν με εντατικές εργασίες που ήδη έχουν ξεκινήσει από το Δήμο και την Περιφέρεια Αττικής (αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, καθαρισμοί ρεμάτων και φρεατίων, κορμοδέματα, καθαρισμοί και αποκαταστάσεις καμένων εκτάσεων, μελέτες για έργα ομβρίων κλπ). 

Επίσης αποφασίστηκε να τεθεί άμεσα σε ύψιστη ετοιμότητα και επιφυλακή ο μηχανισμός του Δήμου Διονύσου, ενόψει πιθανών πλημμυρικών φαινομένων ή άλλων προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Διονύσου παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεκριμένα:

-  Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να μην παρκάρουν τα οχήματά τους σε σημεία τα οποία είναι επίφοβα για πλημμυρικά φαινόμενα, με κίνδυνο να παρασυρθούν.

- Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη ότι σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων θα πρέπει να μετακινηθούν στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

- Αν βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν, να αποφεύγουν την παραμονή τους σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.

- Να μη διασχίζουν για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, είτε κυκλοφορούν πεζοί, είτε με όχημα.

- Να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

- Να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (λόγω πλημμυρικών φαινομένων κλπ) με την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο: 199.

- Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στη διεύθυνση: https://www.civilprotection.gr/el

[script-63d1657eadcab]

Gallery

© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο