Γρήγορη Περιήγηση

13-06-24 - 20:59
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Έκτακτη ανακοίνωση για την κακοκαιρία: Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Διονύσου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 22/01/2022

Λόγω της κακοκαιρίας τη Δευτέρα 24/01/22 και την Τρίτη 25/1/22 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, δημοτικοί και ιδιωτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί) που λειτουργούν στο Δήμο Διονύσου. Την απόφαση έλαβε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ύστερα από διαβούλευση με τους Δημάρχους της Αττικής σε σύσκεψη που συμμετείχε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης.

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι τη Δευτέρα 24/1 και για όσο διαρκεί η κακοκαιρία δεν θα λειτουργήσει η Φοιτητική Συγκοινωνία.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Διονύσου απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να προετοιμαστούν για ακραία καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Καλούμε επίσης όλους τους δημότες να μην κυκλοφορούν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες και να μην παρκάρουν τα οχήματά τους και στις δύο πλευρές των δρόμων καθώς και σε γωνίες, διευκολύνοντας την πρόσβαση των εκχιονιστικών, αλατοδιανομέων και άλλων οχημάτων. Επίσης να μην παρκάρουν μπροστά από γκαράζ και πόρτες παρεμποδίζοντας την είσοδο και έξοδο άλλων πολιτών.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος λόγω ενδεχόμενης μη λειτουργίας του ΧΥΤΑ λόγω της κακοκαιρίας, καλεί τους πολίτες εφόσον είναι εφικτό να μην βγάζουν για τις επόμενες δύσκολες μέρες τα απορρίμματά τους.

Η Κοινωνική Υπηρεσία με επικεφαλής την Εντεταλμένη Σύμβουλο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δομών Υγείας Γεωργία Κριεμάδη και τα στελέχη της υπηρεσίας κ.Β.Κατσουρό και Σ.Λαγκαδινού θα είναι εκεί και θα απαντούν από αύριο στο τηλέφωνο 210 6218770 για κάθε πρόβλημα, με σκοπό την προστασία των ευπαθών ομάδων που αποτελεί προτεραιότητά μας.

Ο Δήμος Διονύσου έχει ενεργοποιήσει την Υπηρεσία Φιλοζωίας κι όλο τον υποστηρικτικό μηχανισμό για να παρέμβει όπου κριθεί αναγκαίο. Στο πλαίσιο αυτό όποιος επιθυμεί είτε να βοηθήσει είτε να αναφέρει κάποιο περιστατικό για αδέσποτο ζώο που χρήζει βοήθειας μπορεί να καλεί στα τηλέφωνα επικοινωνίας καθώς και στο τηλέφωνο 6930 074754 (κα Μιράντα Μπακαφούκα).

Για το διάστημα της κακοκαιρίας οι πολίτες θα πρέπει καταρχήν να απευθύνονται για έκτακτα συμβάντα (πτώσεις δένδρων κλπ) στο τηλέφωνο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 199. 

Παράλληλα, θα μπορούν να απευθύνονται και στα τηλεφωνικά κέντρα του Δήμου Διονύσου και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (213 2030600 & 210 8144450) τα οποία θα λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στο τετραψήφιο τηλέφωνο 1110  θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλλουν το αίτημά τους προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταφορά τους, για ιατρικό ή άλλο σοβαρό λόγο, από τη νέα επιχειρησιακή ομάδα απεγκλωβισμού της Περιφέρειας Αττικής.

Για βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μπορείτε να επικοινωνείτε με τη ΔΕΔΔΗΕ στο τηλέφωνο 800 400 4000 - ή διαδικτυακά στο σύνδεσμο: https://apps.deddie.gr/PowerCutReportWebapp/index.html

Άλλα τηλέφωνα ανάγκης είναι:

Ελληνική Αστυνομία: 100
ΕΚΑΒ: 166
Ευρωπαϊκός Αριθμός έκτακτης ανάγκης: 112

Δείτε περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες στο σύνδεσμο:   https://bit.ly/3tTgrUB

Θα είμαστε κοντά σας για όποια ενημέρωση κριθεί αναγκαία. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Με την πρόσφατη έναρξη της λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς, ο κάθε κηδεμόνας σκύλου ή γάτας, πρέπει: • Να βεβαιωθεί ότι το ζώο του εμφανίζεται στο ΕΜΖΣ, κάνοντας είσοδο με τους κωδικούς taxisnet στο pet.gov.gr, αν δεν εμφανίζονται να επικοινωνήσει με τον κτηνίατρό του. • Να ελέγξει ότι τα στοιχεία του ζώου τους εμφανίζονται επικαιροποιημένα σε περίπτωση που είναι ήδη στειρωμένο και εμβολιασμένο, αν δεν εμφανίζονται επικαιροποιημένα να επικοινωνήσει με τον κτηνίατρο του. • Οι κηδεμόνες των αστείρωτων ζώων πρέπει να επιλέξουν είτε την στείρωση, είτε την αποστολή DNA στο ΕΦΑΓΥΖΣ (Εργαστήριο Φύλαξης & Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς) έως την 21η Ιουλίου 2024. Οι αμελείς ιδιοκτήτες που την 21-07-24 δεν έχουν προβεί σε στείρωση του κατοικίδιού τους, ούτε σε αποστολή DNA είναι εκτεθειμένοι σε πρόστιμο 1000€ που επιβάλλεται αυτόματα με βάση τα στοιχεία στο ΕΜΖΣ.

Επιλογές Σελίδας

Αντιγραφή Συνδέσμου Σελίδας
Κοινοποιηση
[script-63d1657eadcab]

Gallery

© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο