Γρήγορη Περιήγηση

24-04-24 - 06:16
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Δελτίο Τύπου για το Δημοτικό Σπουδαστήριο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 20/10/2014

Το Δημοτικό Σπουδαστήριο αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή.

 

Κατά την πρώτη συνάντηση με εκπαιδευτικούς προτάθηκαν και έγιναν αποδεκτά:

(α) να υιοθετηθεί ο τίτλος «Δημοτικό Σπουδαστήριο» αντί του «Κοινωνικό Φροντιστήριο»

(β) η πρωτοβουλία να ξεκινήσει με τους μαθητές του Λυκείου

(γ) η πρόσκληση των μαθητών να γίνει σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Λυκείων.

 

Σε επόμενη συνάντηση, με τους Διευθυντές Λυκείων, συζητήθηκαν θέματα οργανωτικά και λειτουργικά. Προτάθηκαν και έγιναν αποδεκτά:

(α) η λειτουργία να φιλοξενηθεί σε σχολικές αίθουσες στη χρονική ζώνη 6μμ-10μμ

(β) να απευθυνθεί δημόσια πρόσκληση προς εκπαιδευτικούς για την στελέχωση (γ) να απευθυνθεί πρόσκληση στους μαθητές και να ζητηθεί η συμπλήρωση σχετικού εντύπου.

 

Στη συνάντηση της Πέμπτης 9/10, με τους εκπαιδευτικούς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να υποστηρίξουν εθελοντικά την λειτουργία του Δημοτικού Σπουδαστηρίου, προτάθηκαν και έγιναν αποδεκτά τα ακόλουθα:

(α) Το Δημοτικό Σπουδαστήριο θα στεγαστεί στο Δημοτικό Σχολείο της Δημοτικής Κοινότητας Άνοιξης. Ο δήμος θα υποστηρίξει οργανωτικά/διοικητικά το Δημοτικό Σπουδαστήριο και θα προσπαθήσει να διευκολύνει τη μετακίνηση των μαθητών. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να αξιοποιηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

(β) Οι εκπαιδευτικοί έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για τον συντονισμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση του διδακτικού-εκπαιδευτικού έργου. Συντονιστής ορίστηκε ο καθηγητής κ. Καλατζάκης.

(γ) Η επόμενη συνάντηση των εκπαιδευτικών προγραμματίστηκε για την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 στις 16:00. Θα ακολουθήσει η γνωριμία με τους μαθητές και η ενημέρωσή τους, στο διάστημα 17:00 – 18:00. Στις 18:00 θα ξεκινήσουν τα πρώτα μαθήματα. Προτεραιότητα θα δοθεί στον προγραμματισμό μαθημάτων για την Γ΄ Λυκείου.

 

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο