Επίσκεψη του Δημάρχου στους «Ναρκομανείς Ανώνυμους» Δροσιάς
 

Την ανοιχτή παρουσίαση του προγράμματος των «Ναρκομανών Ανώνυμων» Δροσιάς παρακολούθησε ο Δήμαρχος Διονύσου  Διονύσης Ζαμάνης έπειτα από πρόσκλησή τους, σε συνέχεια αιτήματος του Ο.Ν.Α.Π «Θέσπις» για ενημέρωση των δημοτικών φορέων.

Το πρόγραμμα της παρουσίασης,  πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 3 Μαρτίου το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δροσιάς και περιελάμβανε προβολή και ομιλία για το ιστορικό  ίδρυσης, το σκοπό, τη δομή και τη δράση των Ν.Α. σε παγκόσμιο και Ελληνικό επίπεδο καθώς και αφηγήσεις προσωπικών ιστοριών από μέλη της ομάδας Ν.Α. Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό και διευκρινιστικές απαντήσεις από τα μέλη της ομάδας.

Οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός ανδρών και γυναικών για τους οποίους τα ναρκωτικά είχαν γίνει κύριο πρόβλημα. Το Ν.Α είναι εθελοντικές ομάδες αλληλοβοήθειας. Είναι ένα πρόγραμμα πλήρους αποχής απ’ όλα τα ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ. Το πρόγραμμά τους εστιάζεται στον εθισμό και στη διαδικασία ανάρρωσης από αυτόν ακολουθώντας τα «12 Βήματα» και τις «12 Παραδόσεις».

Οι Ν.Α Δροσιάς λειτουργούν με επιτυχία δύο χρόνια χρησιμοποιώντας για τις συνεδρίες τους την αίθουσα του Πολιτιστικού Δροσιάς που τους έχει παραχωρηθεί από τον Ο.Ν.Α.Π «Θέσπις» και για το οποίο ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δ.Σ Σπύρος Γιαννουλάτος, οι Αντιδήμαρχοι Βάνα Ρηγοπούλου και Ηλίας Υφαντής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνα Αυγέρη και Μπάμπης Ιωαννίδης.