Γρήγορη Περιήγηση
Καλως ήρθατε στο ανανεωμένο site του Δήμου Διονύσου. Ο ιστότοπος είναι σε πιλοτική λειτουργία και αναβαθμίζεται συνεχώς.
30-11-23 - 20:17
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Δήμου που συμμετείχαν στο Διακρατικό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες» στην Πολωνία, ενημέρωσαν τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Καλαφατέλη για τα αποτελέσματα του ταξιδιού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 25/11/2014

Συνάντηση με τα μέλη της αποστολής που εκπροσώπησαν τον Δήμο Διονύσου στο Διακρατικό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες: Days of Wieliszew - the opportunity to evolution and integration of partnership community» το οποίο υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 28/5-4/6 στον ομώνυμο Δήμο της Πολωνίας, είχε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης. Τα μέλη της αποστολής του Δήμου ενημέρωσαν τον κ. Καλαφατέλη για τα αποτελέσματα του ταξιδιού.

Υπενθυμίζουμε ότι σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή εντυπώσεων από τη συμμετοχή στη διοργάνωση και η εξέταση των δυνατοτήτων συνέχισής του. Με την ευκαιρία της συνάντησης, η αντιπροσωπεία παρέδωσε στον Δήμαρχο αναμνηστικά δώρα που προσέφεραν αντιπροσωπείες άλλων χωρών και την τιμητική πλακέτα που προσέφερε ο Δήμαρχος του Wieleszew, Pawel Kownacki. 

Κατά τη διάρκεια του Διακρατικού Προγράμματος η ελληνική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να γνωρίσει πτυχές της τοπικής κουλτούρας και την ιδιαίτερα ζεστή  πολωνική φιλοξενία. Επισκέφτηκε τοπικές επιχειρήσεις, ξεναγήθηκε σε ιστορικές πόλεις, πάρκα και μνημεία, παρακολούθησε μαθήματα παραδοσιακών πολωνικών χορών, γνώρισε τις τοπικές γαστρονομικές συνήθειες, παρακολούθησε συνέδριο με θέμα την ειδική αγωγή, τις παρουσιάσεις των αποστολών των άλλων χωρών και έλαβε μέρος σε εργαστήρι καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ακόμη, συμμετείχε στην παρέλαση που σήμανε την έναρξη του ετήσιου τοπικού φεστιβάλ «Μέρες του Wieliszew» μαζί με εκπροσώπους πλήθος τοπικών συλλόγων και φορέων, αντιπροσωπειών από τις άλλες συμμετέχουσες χώρες αλλά και καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο. Η χορευτική ομάδα του ΟΝΑΠ «ΘΕΣΠΙΣ» έδωσε το δικό της ξεχωριστό χρώμα στο φεστιβάλ παρουσιάζοντας χορούς από τα ελληνικά αιγαιοπελαγίτικα νησιά.

Η αποστολή του Δήμου Διονύσου, συμμετείχε ενεργά σε όλα τα δρώμενα και μετέφερε την καλύτερη δυνατή εικόνα για το Δήμο μας και την Ελλάδα στις ξένες αποστολές. Την τελευταία ημέρα, η ελληνική ομάδα παρουσίασε το επίσημο διαφημιστικό σποτ του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, ένα αυτοσχέδιο βίντεο για την τοπική κουλτούρα και τα χαρακτηριστικά της περιοχής του Δήμου μας, πραγματοποίησε τρεις παρουσιάσεις με θέματα  την Κοινωνική Οικονομία, την Τοπική Δημοκρατία και τη Μη-Βίαιη Επικοινωνία και συντόνισε το εργαστήρι αξιολόγησης της συνάντησης που είχε ως σκοπό την καταγραφή των εντυπώσεων από τη διοργάνωση και το σχεδιασμό του επόμενου project.

Τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας εξέφρασαν το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη τους για την άριστη διοργάνωση και την πολωνική φιλοξενία και μετέφεραν τις ευχές όλων για συνέχιση και ενδυνάμωση της συνεργασίας στο μέλλον.

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο