Γρήγορη Περιήγηση
Καλως ήρθατε στο ανανεωμένο site του Δήμου Διονύσου. Ο ιστότοπος είναι σε πιλοτική λειτουργία και αναβαθμίζεται συνεχώς.
09-12-23 - 09:44
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Πρόγραμμα δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας Δήμου Διονύσου: «Συμμετέχω στο χτίσιμο μιας ανθρώπινης πόλης»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 24/09/2014

Ο Δήμος Διονύσου, αναγνωρίζοντας τη σημασία της δημοκρατικής διακυβέρνησης για τη ζωή των πολιτών του, θα συμμετέχει για πρώτη φορά στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας με μια σειρά από δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 13-19 Οκτωβρίου. Η Ε.Ε.Τ.Δ. είναι ένας ευρωπαϊκός θεσμός, αφιερωμένος στην προώθηση της ιδέας της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών σε τοπικό επίπεδο και την ενδυνάμωση της τοπικής Δημοκρατίας. Ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2007, με πρωτοβουλία του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τοπικής και Περιφερειακής Δημοκρατίας, του Συμβουλίου της Ευρώπης. Υλοποιείται μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την εβδομάδα που συμπεριλαμβάνει την 15η Οκτωβρίου, ημερομηνία ορόσημο για την υπογραφή του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας. Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας 2013 « Έτος Ενεργών Πολιτών: ψηφίζω, μοιράζομαι, συμμετέχω». Οι δράσεις του Δήμου Διονύσου: • Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να διαμορφώσουμε από κοινού ένα συλλογικό όραμα για το Δήμο Διονύσου, συμμετέχοντας στο Ανοιχτό Φόρουμ Συζήτησης που θα διοργανωθεί με την καινοτόμο μέθοδο συζητήσεων Open Space, από τις 10:30 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων των πρώην εκπαιδευτηρίων Καργάκου, λεωφόρος Δροσιάς-Σταμάτας 25Α, Σταμάτα. • Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 π.μ. ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, θα φιλοξενηθεί για μια ώρα στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ginger radio, σε μια εκπομπή με θέμα το ρόλο των νέων στην ποιότητα της δημοκρατίας του τόπου και συνομιλητές του, μαθητές της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. • Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου το Κεντρικό Δημαρχείο Δήμου Διονύσου θα είναι ανοιχτό από τις 10:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. για τους πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες συμμετοχής τους στα δρώμενα του Δήμου και να γνωριστούν από κοντά με τον Δήμαρχο (λεωφόρος Λ. Μαραθώνος 29 & Αθ. Διάκου 1, Αγ. Στέφανος). • Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου σας περιμένουμε σε συζήτηση με θέμα «Διερευνώντας την πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου Διονύσου». Θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινότητας Άνοιξης στις 6:00 μ.μ., με απώτερο σκοπό τη δημιουργία Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Δήμου Διονύσου (οδός Κανάρη 3). • Τελετή Λήξης: το Σαββάτο 19 Οκτωβρίου και ώρα 6:00 μ.μ., θα κλείσουμε τις εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο Κρυονερίου, παρουσιάζοντας τις εμπειρίες που αποκομίσαμε με φόντο την παιδική έκθεση ζωγραφικής «Ζωγραφίζω τα όνειρά μου» (λεωφόρος Κρυονερίου 3). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά 9:00-15:00 στα τηλ. 2132030603 & 213 2030665 ή να στείλετε το μήνυμά μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dimsxeseis@dionysos.gr. Προσμένουμε στην ενεργό συμμετοχή σας.

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο