Γρήγορη Περιήγηση
Καλως ήρθατε στο ανανεωμένο site του Δήμου Διονύσου. Ο ιστότοπος είναι σε πιλοτική λειτουργία και αναβαθμίζεται συνεχώς.
23-09-23 - 13:54
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Κοινό «μέτωπο» Δήμου Διονύσου και Εμπορικού Συλλόγου κατά της κεραίας στο χώρο του ΟΣΕ Αγίου Στεφάνου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 06/07/2023

Συνάντηση με τον Εμπορικό & Επαγγελματικό Σύλλογο Διονύσου, για το θέμα της κεραίας που τοποθετήθηκε στο Σταθμό του ΟΣΕ Αγίου Στεφάνου, είχε την Πέμπτη 6 Ιουλίου ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης.

Από πλευράς Εμπορικού Συλλόγου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Νεκτάριος Πίλτσης, η Αντιπρόεδρος Εύη Γαλαίου, o Γραμματέας Κώστας Μπαρμπαρής και η Ταμίας Νίκη Φραγκουλάκη.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα μέλη του Δ.Σ. συμφώνησαν ότι υπάρχει κοινό «μέτωπο» και συναντίληψη στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τη συγκεκριμένη κεραία, η οποία πέρα από το ότι βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού, κοντά σε σχολεία και Οίκο Ευγηρίας, προκαλώντας ερωτηματικά αναφορικά με την εκπεμπόμενη ακτινοβολία, παράλληλα συντελεί και στην αισθητική υποβάθμιση της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου θα παρασταθεί την επόμενη Πέμπτη στη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Διονύσου κατά της κεραίας, και θα συνδράμει με όποιο τρόπο απαιτηθεί στην κοινή προσπάθεια για την απομάκρυνσή της.

Ο κ. Καλαφατέλης επεσήμανε στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου οι συγκεκριμένες άδειες δίνονται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) που έχει την πλήρη ευθύνη για την ακολουθούμενη διαδικασία. Σε ότι αφορά την εμπλοκή της οικείας Πολεοδομίας, ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος της σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρα προσδιορισμένος, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η παρεμπόδιση της διαδικασίας αδειοδότησης παρά το «εντέλλεσθαι» του ίδιου του Δημάρχου Διονύσου.

Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου δεσμεύθηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο του νόμου και του περί δικαίου αισθήματος, για την ανάκληση της άδειας της συγκεκριμένης  κεραίας, αποσκοπώντας στην προάσπιση της υγείας και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

[script-63d1657eadcab]

Gallery

© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο