Γρήγορη Περιήγηση
Καλως ήρθατε στο ανανεωμένο site του Δήμου Διονύσου. Ο ιστότοπος είναι σε πιλοτική λειτουργία και αναβαθμίζεται συνεχώς.
28-11-23 - 13:25
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Επίσκεψη του Δημάρχου στο κτήμα Τατοΐου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 03/03/2015

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου και ξενάγηση στο κτήμα Τατοΐου είχε ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου των  Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου Κυριάκου Ζηκίδη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 28 Φεβρουαρίου και την ενδιαφέρουσα ξενάγηση έκανε ο πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου «Φίλοι του κτήματος Τατοΐου» Βασίλης Κουτσαβλής.

Το κτήμα Τατοΐου βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Διονύσου στους πρόποδες της Πάρνηθας και υπάγεται στην αρμοδιότητα των υπουργείων  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων. Εκτείνεται σε 42.000 στρέμματα μοναδικής φυσικής ομορφιάς που περιλαμβάνουν κυρίως πεύκα και εντός του κτήματος βρίσκονται κτήρια της θερινής κατοικίας της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Δ. Ζαμάνης  αναφέρθηκε  στη συνεχή φροντίδα των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας και των υπηρεσιών του Δήμου για να προστατευθεί και να διατηρηθεί το δάσος. Τόνισε ακόμη ότι κοινή διαπίστωση είναι πως τα κτίσματα αλλά και ο περιβάλλων χώρος βρίσκονται σε κακή κατάσταση και πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες, για την ανάδειξη της μεγάλης περιβαλλοντικής, πολιτιστικής και  ιστορικής αξίας του κτήματος  καθώς και για την αναβάθμιση και την αξιοποίησή του, προς όφελος των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Γιάννα Τσούπρα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών, Χωροταξίας & Πολεοδομίας Ευάγγελος Λυρούδιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος εντεταλμένος για το Κρυονέρι Δημήτρης Ράικος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου Δημήτρης Χριστόπουλος.

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο