Γρήγορη Περιήγηση
Καλως ήρθατε στο ανανεωμένο site του Δήμου Διονύσου. Ο ιστότοπος είναι σε πιλοτική λειτουργία και αναβαθμίζεται συνεχώς.
01-12-23 - 05:51
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Γ. Καλαφατέλης: «Η σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών είναι η καλύτερη λύση στην προσπάθεια εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 24/09/2014

Με αφορμή την ανακήρυξη της 25ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Κάθε βίαιη συμπεριφορά εναντίον των γυναικών είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε θέματα βίας κατά των γυναικών, είναι άκρως απαραίτητη και μπορεί να αποτελέσει την αρχή της λύσης του κοινωνικού αυτού προβλήματος. Στον Δήμο μας λειτουργεί η υπηρεσία Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης για την στήριξη κάθε γυναίκας που θα πέσει θύμα βίαιης συμπεριφοράς και την οποία καλούμε να σπάσει την σιωπή. Με την ευκαιρία θα ήθελα να καλέσω την Πολιτεία μέσω των προγραμμάτων Παιδείας να στοχεύσει στην κατάλληλη επιμόρφωση και καλλιέργεια της ψυχής, που θα οδηγήσουν σε συμπεριφορές οι οποίες δεν θα τροφοδοτούν πάθη και θα είναι απαλλαγμένες από εκδηλώσεις βίας». Σημειώνεται ότι στην κατεύθυνση εξάλειψης της βίας, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων λειτουργεί την Τηλεφωνική Γραμμή SOS15900 από το 2010 και έχει σχεδιάσει και προχωρήσει στην ίδρυση δομών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Στο πλαίσιο της υλοποιούμενης πανελλαδικής εκστρατείας της Γ.Γ.Ι.Φ. για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα βίας κατά των γυναικών, μπορείτε να βρείτε στοιχεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση http:-womensos.gr/kampanies-mme/ του microsite. Για κάθε περαιτέρω πληροφορία σχετικά με τις πολιτικές που αναπτύσσει η Γ.Γ.Ι.Φ. για την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, μπορείτε να απευθύνεστε στην αρμόδια Δ/νση Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής της υπηρεσίας (τηλ. 2131511114, 2131511113) ή να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα www.isotita.gr, καθώς και στο http:-womensos.gr/.

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο