Γρήγορη Περιήγηση
Καλως ήρθατε στο ανανεωμένο site του Δήμου Διονύσου. Ο ιστότοπος είναι σε πιλοτική λειτουργία και αναβαθμίζεται συνεχώς.
08-06-23 - 05:45
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Βοηθήστε τον Αγώνα μας κατά της Κακοποίησης των Ζώων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 12/12/2014

Οι φιλόζωοι κάτοικοι του Δήμου Διονύσου, θέλουμε να καταγγείλουμε το απαράδεκτο καθεστώς της «φόλας» που εξολοθρεύει εδώ και πολλά χρόνια, τα ανυπεράσπιστα αδέσποτα αλλά πολλές φορές και τα δεσποζόμενα ζώα, στο Κρυονέρι και στις γύρω περιοχές.

Θρασύδειλοι δράστες σκορπούν τον θάνατο στους δρόμους χωρίς να αναλογιστούν ότι μπορεί το θύμα να είναι και ένα μικρό παιδί.

Αυτή η βάρβαρη τακτική «εκκαθάρισης» των δρόμων από τα ανεπιθύμητα για μερικούς αδέσποτα ζώα που ασφαλώς δεν φταίνε σε τίποτα γιατί εγκαταλείφθηκαν από τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες τους, όχι μόνο δεν τιμά την τοπική κοινωνία και την Δημοτική Αρχή της , αλλά δείχνει μια βαθειά έλλειψη ευαισθησίας και πολιτισμού.

Τα ασυνείδητα αυτά άτομα παραβαίνουν κατάφωρα το άρθρο 16 του Νόμου περί Προστασίας των ζώων (4039/12) ο οποίος προβλέπει υψηλά πρόστιμα και ποινή φυλάκισης. Το μείζον αυτό θέμα της ωμής βίας κατά των ζώων προκαλεί την δυσφήμιση της χώρας μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Καλούμε την δημοτική αρχή του Δήμου Διονύσου ο οποίος είναι ο μόνος υπεύθυνος για την εφαρμογή του Νόμου για την ευζωία των αδέσποτων ζώων, να συνεργαστεί αποτελεσματικά με τους φιλόζωους κατοίκους της περιοχής στην αντιμετώπιση και ριζική επίλυση του σημαντικού αυτού θέματος και στον εντοπισμό αυτών που δηλητηριάζουν και κακοποιούν τα αδέσποτα ζώα, στα οποία ο Νόμος επιτρέπει την παραμονή τους σε δημόσιους χώρους.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση με φυλλάδια, αφίσες και δημοσίευση στις τοπικές εφημερίδες, της επίσημης καταδίκης εκ μέρους του Δήμου, των δηλητηριάσεων και των εν γένει κακοποιήσεων των ζώων αλλά και για την πληροφόρηση των δημοτών σχετικά με τις τις ποινές που προβλέπονται από τον Νόμο για τους παραβάτες.

Φιλοζωική Κρυονερίου

Αρ.Πρωτ. 2525/2004

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο