Γρήγορη Περιήγηση
Καλως ήρθατε στο ανανεωμένο site του Δήμου Διονύσου. Ο ιστότοπος είναι σε πιλοτική λειτουργία και αναβαθμίζεται συνεχώς.
01-12-23 - 05:46
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Επικοινωνία

Ανοιχτή επιστολή Δήμου Διονύσου προς έξι υπουργεία για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 24/03/2014

Με ανοιχτή επιστολή που απέστειλε προς τους Υπουργούς: Μεταφορών & Επικοινωνιών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υγείας, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας του Πολίτη, ο Δήμος Διονύσου, υπογραμμίζει την άμεση και επείγουσα ανάγκη αλλαγής του Νομικού Πλαισίου που διέπει την τοποθέτηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Μεταξύ των τροποποιήσεων του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την αδειοδότηση στην τοποθέτηση κεραιών τηλεφωνίας προτείνονται: Α. Η απόλυτη απαγόρευση της τοποθέτησης κεραιών σε απόσταση μέχρι 300 μέτρων από την περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, γηροκομείων και νοσοκομείων. Β. Η τοποθέτηση κεραιών εντός του αμιγούς αστικού/οικιστικού ιστού μόνο υπό την προηγούμενη έγκριση του τοπικού Δήμου και εφόσον πρόκειται για κεραίες νέας τεχνολογίας. Γ. Η υποχρέωση άμεσης απομάκρυνση των εντός του αστικού ιστού ‘κεραιών τεράτων’ με δυνατότητα παραμονής τους μόνο υπό την προηγούμενη έγκριση του τοπικού Δήμου και υπό τον όρο της αντικατάστασής τους με νέας τεχνολογίας έχοντας άλλωστε οι εταιρίες τη δυνατότητα να υποστούν την προς τούτο δαπάνη λόγω των τεραστίων κερδών. Δ. Να υπάρξει εναρμόνιση στα όρια επιτρεπόμενης ακτινοβολίας με τα ισχύοντα σε πλείστα από τα κράτη της Ε.Ε. Σημειώνουμε ότι τα ισχύοντα σήμερα όρια στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα των κρατών της Ε.Ε. Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής:

[script-63d1657eadcab]
© 2023 Δήμος Διονύσου
apartmentlicensefilm-playbookusersstorephonemaplaptop-phoneselectbullhorn Μετάβαση στο περιεχόμενο